avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul meu vrea sa tencuiasca o latura a casei lui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul meu vrea sa tencuiasca o latura a casei lui care este ...

Vecinul meu vrea sa tencuiasca o latura a casei lui care este cu etaj si pentru ca nu are nici un centimetru intre casa lui si casa mea vrea sa imi descopere casa mea pentru a instala schela in podul casei mele. Ma poate obliga legea la aşa ceva ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
DanArad, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:55, 13 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa fie posibil ? sa vrea asta ? Dupa cum vedeti , este posibil , ca v-a cerut asta , deci asta vrea . Daca va accepta instanta sa-i dea acest drept , cu ACEASTA solutie tehnica , e alta poveste . Dupa cum vedeti , dl. avocat considera ca instanta POATE sa incuviinteze accesul acestuia pe proprietatea dvs. , ceea ce nu-i obligatoriu sa se intample . Sunt cazuri in care instantele au incuviintat ca proprietarul sa permita accesul vecinului in curtea proprietarului , dar nu in CASA acestuia , pe care sa o si dezmembreze ( eventual , si cu obligatia de a o aduce la starea initiala ) . Ar fi strigator la cer … Lasati-l sa va dea in judecata si , daca o face , reveniti pe acest site cu un mesaj , sigur veti primi sfaturi . Nu merge asa , deranjul e imens , nu merge cu “ scoala-te tu , sa ma asez eu “ . Drepturile unei persoane se intind pana acolo unde nu incalca drepturile altuia . Personal , cred ca are zero sanse …
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2025
CHKa, utilizator
Nu are dreptul legal sa intre cu izolatia de polistiren de 12-13 cm pe proprietatea dumneavoastra.
Buna ziua

Au fost procese prin care instanta a incuviintat "intrarea" pe proprietatea vecinului cu cativa cm pentru izolare, dar depinde de la caz la caz si de ce va releva o expertiza tehnica.

Totusi, una e sa depaseasca limita de hotar cu cativa cm, alta e sa vrea sa demonteze acoperisul casei dvs pentru a instala schele.

In toate cazurile, vecinul va fi tinut raspunzator sa va despagubeasca pentru pierderile suferite.
adica vrea sa tencuiasca in interiorul casei dvs? e ridicol. daca peretele exterior al casei lui este peretele interior al casei dvs, este treaba dvs sa-l tencuiti. nu cred ca instanta va aproba asemenea aiureala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Userul are o casa pe un nivel , vecinul a construit , la calcan , doua nivele . Etajul vrea sa-l izoleze si tencuiasca , punandu-si schelele pe planseul podului . Ca sa le instaleze si muncitorii sa poata lucra , are nevoie sa dea jos acoperisul . Nu am auzit vreodata de o cerere mai nesimtita si mai absurda . Nu are decat sa-si izoleze acel perete prin interior , se poate face asta cu vata minerala , ca peretele sa poata respira . Nu mai vorbim ca e posibil ca acea casa , de fapt , sa nu aiba planseu de beton in pod , e posibil sa fie doar grinzi de sustinere puse in forma de tabla de sah , placa de OSB pusa pe ele , rigips la tavanul de dedesupt , intre cele doua - vata minerala in strat gros . Am vazut asta la o casa construita acum 3 ani , pe buget nu prea mare , oamenii nu doreau sa foloseasca podul . Si , daca cumva asa e construita acea casa ( userul spunea ca e veche, poate nu are aceasta informatie ) , si se intampla sa se trezeasca cu echipa de muncitori , schela , materialele , uneltele , etc. , in camera , veniti prin tavan ???Doamne-fereste … Si de ce sa suporti tot acest stres , deranj si spaima ? chiar daca ar fi acoperite de vecin eventualele pagube … Pentru confortul lui ??? dar cu confortul MEU , cum ramane ?

Alte discuții în legătură

Lucrari pe hotar dintre proprietati cioaca_cc cioaca_cc Doua proprietati. Pe una dintre ele, cu zeci de ani in urma, s-a construit o casa, iar unul dintre peretii acesteia s-a amplasat pe razorul dintre proprietati, ... (vezi toată discuția)
Renovare casa vecin DinuX DinuX Buna ziua! La limita sudica a curtii mele se intinde, pe calcan, casa vecinului. Curtea noastra, desi in oras si mica, nu este betonata ci inierbata, cu ... (vezi toată discuția)
Vecinul ma poate impiedica sa respect cerintele tehnice din proiectul casei? adi__d adi__d Buna ziua Am primit o autorizatie de construire la limita de proprietate, in Bucuresti (primaria obligadu-ma sa construiesc pe limita de proprietate, fara a ... (vezi toată discuția)