Vecinul meu vrea sa tencuiasca o latura a casei lui care este cu etaj si pentru ca nu are nici un centimetru intre casa lui si casa mea vrea sa imi descopere casa mea pentru a instala schela in podul casei mele. Ma poate obliga legea la aşa ceva ?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce sa fie posibil ? sa vrea asta ? Dupa cum vedeti , este posibil , ca v-a cerut asta , deci asta vrea . Daca va accepta instanta sa-i dea acest drept , cu ACEASTA solutie tehnica , e alta poveste . Dupa cum vedeti , dl. avocat considera ca instanta POATE sa incuviinteze accesul acestuia pe proprietatea dvs. , ceea ce nu-i obligatoriu sa se intample . Sunt cazuri in care instantele au incuviintat ca proprietarul sa permita accesul vecinului in curtea proprietarului , dar nu in CASA acestuia , pe care sa o si dezmembreze ( eventual , si cu obligatia de a o aduce la starea initiala ) . Ar fi strigator la cer … Lasati-l sa va dea in judecata si , daca o face , reveniti pe acest site cu un mesaj , sigur veti primi sfaturi . Nu merge asa , deranjul e imens , nu merge cu “ scoala-te tu , sa ma asez eu “ . Drepturile unei persoane se intind pana acolo unde nu incalca drepturile altuia . Personal , cred ca are zero sanse …
Au fost procese prin care instanta a incuviintat "intrarea" pe proprietatea vecinului cu cativa cm pentru izolare, dar depinde de la caz la caz si de ce va releva o expertiza tehnica.
Totusi, una e sa depaseasca limita de hotar cu cativa cm, alta e sa vrea sa demonteze acoperisul casei dvs pentru a instala schele.
In toate cazurile, vecinul va fi tinut raspunzator sa va despagubeasca pentru pierderile suferite.
adica vrea sa tencuiasca in interiorul casei dvs? e ridicol. daca peretele exterior al casei lui este peretele interior al casei dvs, este treaba dvs sa-l tencuiti. nu cred ca instanta va aproba asemenea aiureala
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Userul are o casa pe un nivel , vecinul a construit , la calcan , doua nivele . Etajul vrea sa-l izoleze si tencuiasca , punandu-si schelele pe planseul podului . Ca sa le instaleze si muncitorii sa poata lucra , are nevoie sa dea jos acoperisul . Nu am auzit vreodata de o cerere mai nesimtita si mai absurda . Nu are decat sa-si izoleze acel perete prin interior , se poate face asta cu vata minerala , ca peretele sa poata respira . Nu mai vorbim ca e posibil ca acea casa , de fapt , sa nu aiba planseu de beton in pod , e posibil sa fie doar grinzi de sustinere puse in forma de tabla de sah , placa de OSB pusa pe ele , rigips la tavanul de dedesupt , intre cele doua - vata minerala in strat gros . Am vazut asta la o casa construita acum 3 ani , pe buget nu prea mare , oamenii nu doreau sa foloseasca podul . Si , daca cumva asa e construita acea casa ( userul spunea ca e veche, poate nu are aceasta informatie ) , si se intampla sa se trezeasca cu echipa de muncitori , schela , materialele , uneltele , etc. , in camera , veniti prin tavan ???Doamne-fereste … Si de ce sa suporti tot acest stres , deranj si spaima ? chiar daca ar fi acoperite de vecin eventualele pagube … Pentru confortul lui ??? dar cu confortul MEU , cum ramane ?
Renovare casa vecin
DinuX
Buna ziua!
La limita sudica a curtii mele se intinde, pe calcan, casa vecinului. Curtea noastra, desi in oras si mica, nu este betonata ci inierbata, cu ... (vezi toată discuția)