avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, subofițer in MAI condamnat cu suspendare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, subofițer in MAI condamnat cu suspendare se aplica ...

Buna ziua, subofițer in MAI condamnat cu suspendare se aplica art 87, alin 3 din legea 80??? Sau e doar celor din MApN acel aliniat???
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
Cristian2318, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 16 Iunie 2025
Unde sa se aplice? Detaliati.
Dacă textul din lege e valabil și cadrelor din MAI, aia întrebăm.....deoarece mă induce in eroare textul de la alin 3 în care se specifica "Ministerul Apărării Nationale''. Este vorba de cadrele condamnate cu suspendare și care pot rămâne în sistem cu aprobarea conducerii, se aplica acest aliniat și în MAI sau doar in MApN???
Art 87, alin 3 ....legea 80!!!
Cristian2318, utilizator
Se refera numai la Cadrele militare în activitate din Ministerul Apărării Naționale .

Încetarea raporturilor de serviciu ale polițistului se dispune în mod corespunzător de către persoanele care, potrivit legi, au competența de acordare a gradelor profesionale și are loc când este condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepția cazurilor în care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau amenzii penale pentru infracțiuni săvârșite din culpă, pe baza aprobării persoanelor care au acordat gradele profesionale prevăzute de Legea 360/2002 , art. 15
Nu e cazul de polițiști (știu că au statut special), dar la jandarmi, care sunt tot cadre militare, NU se aplica aliniatul 3 din art 87 din legea 80????
Întreb pt că și în MAI la cadrele militare se aplica legea 80 ,dar mă induce in eroare TEXTUL cu MApN....
Manuela Rășină, administrator
MAI are lege speciala : Legea 360/2002 .. Jandarmeria nu face parte din MApN ci din MAI ..astfel, i se va aplica Legea 360/2002
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un militar din m.a.i. condamnat la 3 ani de închisoare SPavel SPavel Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ichisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu . se suspenda si executarea pedepselor accesorii ... (vezi toată discuția)
Reactivare ContSters248480 ContSters248480 Buna ziua, Sunt subofiter in rezerva, dupa ce am demisionat in 2008. As dori sa stiu daca exista o posibilitate de a deveni, din nou, cadru militar ... (vezi toată discuția)
Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)