avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost contactată telefonic de o persoană care s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost contactată telefonic de o persoană care s-a recomandat ...

Am fost contactată telefonic de o persoană care s-a recomandat ca reprezentant al băncii mele. Aceasta mi-a transmis că ar fi fost accesat în mod fraudulos un credit pe numele meu. Ulterior, am fost sunată de o altă persoană ce s-a prezentat ca fiind de la Poliția Economică, care mi-a cerut să cooperez la o anchetă și să contractez un credit bancar, cu promisiunea că acesta va fi anulat.

Mi s-a cerut apoi să retrag suma și să o depun într-un ATM Bitcoin, ceea ce am făcut, neînțelegând că este vorba despre o înșelăciune. Nu m-am întâlnit cu nicio persoană fizic, toate instrucțiunile fiind oferite telefonic.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:54, 18 Iunie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Pe scurt, ati luat TEAPA!
Depuneti plangere la Politie.
De bani puteti sa uitati...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e țeapă...

Depuneți plângere penală.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ȚEAPĂ!!!!! Parca ati cautat-o cu lumânarea. Faceti reclamatie la politie, dar sa stiti ca acea cartela de pe care v-au sunat este deja schimbata si aruncata la gunoi. Pacat, dar invatatura costa. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Procedura" este de acum transfrontalieră. Eu am fost sunat, nota bene, de pe un număr local, în limba engleză. Era un mesaj automat, o voce feminină, eu vorbeam, ea continua, îmi spunea că, de pe cardul meu Revolut, urmează să se facă o plată de 80€ și dacă vreau să o anulez să apăs tasta 1, să discut cu cineva. Am apăsat tasta 1 din curiozitate, tot o voce feminină, părea tot mesaj automat, mi-a cerut "codul". Ce cod, am întrebat? Și a închis.
După câteva zile, apelul a revenit. De data asta, știind că este un mesaj automat, am spus că nu sunt nepoliticos dacă-i spun unei "doamne" "fuck off!", și am închis.
Ce mă supără la aceste întâmplări, mediatizate, este că ele scad încrederea oamenilor în sistemul bancar. Nimenea nu te poate apăra de necunoașterea ta, ca să mă exprim în mod eufemistic. Uite Salt Bank de pildă a introdus un serviciu, Help Mama se numește. Odată activat, dacă tu vrei să faci o plată, peste o anumită valoare, este anunțată o persoană, desemnată de tine, care trebuie să valideze ea transferul. Este ceva similar cu propunerea mea, de mai demult, de instituirea "certificatului de prost", un fel de "tutelă".
Ce puteți face? Plângere la poliție. Eu recomand întotdeauna ca, ori de câte ori suntem victima unei înșelătorii, să anunțăm poliția. Ei adună date, le coroborează între ele și, nu de puține ori, rezolvă cazul, sau cazurile. Nu trebuie să renunțăm, "ce poate face poliția?", fiindcă ei sunt profesioniști. Dar au nevoie și de ajutorul nostru.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut/furat telefon mobil 14.11.2010 .cum se procedeaza??? moisadana moisadana Ultimul contact cu telefonul mi-l amintesc ca a fost in masina,cand mergeam in drum spre un centru comercial si am vorbit cu cineva.Apoi l-am bagat in usa si ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica zuzumary zuzumary Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu un an, am dat un anunt pe internet, postand si nr meu de telefon. (era vb de un anunt de inchiriere). ... (vezi toată discuția)