avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor rezervatar. Tata s-a recasatorit, exista un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor rezervatar. Tata s-a recasatorit, exista un fiu biologic, eu, un fiu vitreg, ...

Tata s-a recasatorit, exista un fiu biologic, eu, un fiu vitreg, din prima casatorie a sotiei. Tata a facut un testament in care ii lasa fiului vitreg bunurile mobile si imobile: un apartament, o masina, cont in banca, teren arabil extravilan. Eu si sotia lui suntem mostenitori rezervatari. Avem si noi drept la mostenire?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 18 Iunie 2025
Atata timp cat o persoana este in viata poate face ce doreste cu bunurile sale iar despre mostenire se poate vorbi doar dupa decesul cuiva . Veti putea ataca in instanta testamentul daca vi s-au incalcat drepturile succesorale dar asta numai dupa decesul tatalui , consultati un avocat la momentul respectiv .
tatal meu este decedat
Din prima postare nu s-a inteles acest lucru , condoleante . Daca nu mai exista si alta masa succesorala in afara de cea pentru care s-a facut testament puteti sa-l atacati fara probleme atat d-voastra cat si ceilalti mostenitori rezervatari . Aveti totusi nevoie de un avocat sa va indrume cu pasii pe care trebuie sa-i urmati .
Multumesc! Mai am o intrebare. In apartament a locui doar tatal meu, sotia lui a locuit de 18 ani la alta adresa. Baiatul ei are cheia apartamentului. tatalui meu. Am dreptul sa-i cer o cheie a apartamentului ca mostenitor rezervatar inainte de a se face succesiunea?
I-ati cere-o degeaba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu daca am dreptul la mostenire din partea tatalui meu. kapital kapital Mama mea s-a despartit de tatal meu cand eu aveam trei ani.Tatal s-a recasatorit si are un baiat.As vrea sa stiu daca am dreptul la mostenire dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)