Tata s-a recasatorit, exista un fiu biologic, eu, un fiu vitreg, din prima casatorie a sotiei. Tata a facut un testament in care ii lasa fiului vitreg bunurile mobile si imobile: un apartament, o masina, cont in banca, teren arabil extravilan. Eu si sotia lui suntem mostenitori rezervatari. Avem si noi drept la mostenire?
Atata timp cat o persoana este in viata poate face ce doreste cu bunurile sale iar despre mostenire se poate vorbi doar dupa decesul cuiva . Veti putea ataca in instanta testamentul daca vi s-au incalcat drepturile succesorale dar asta numai dupa decesul tatalui , consultati un avocat la momentul respectiv .
Din prima postare nu s-a inteles acest lucru , condoleante . Daca nu mai exista si alta masa succesorala in afara de cea pentru care s-a facut testament puteti sa-l atacati fara probleme atat d-voastra cat si ceilalti mostenitori rezervatari . Aveti totusi nevoie de un avocat sa va indrume cu pasii pe care trebuie sa-i urmati .
Multumesc! Mai am o intrebare. In apartament a locui doar tatal meu, sotia lui a locuit de 18 ani la alta adresa. Baiatul ei are cheia apartamentului. tatalui meu. Am dreptul sa-i cer o cheie a apartamentului ca mostenitor rezervatar inainte de a se face succesiunea?