Bună ziua. Am o situație dificilă in contextul căreia nu stiu cum sa procedez. Mulțumesc pentru timpul acordat mesajului meu.
Situația sta în felul urmator:
Tatăl meu a decedat înaintea bunicului (tata acum 12 ani, iar bunicul acum 7 ani). Bunica a murit acum câteva luni. Tatăl meu nu era căsătorit cu mama mea, sunt singurul copil al lui, iar pe lângă el, are încă un frate, unchiul meu. Imobilul bunicilor e trecut pe numele bunicului.
Diferiți membri ai familiei spun ca as moșteni cota tatalui meu din apartamentul bunicului. Mentionez ca nu s au făcut acte în acest sens pt unchiul meu, iar la momentul decesului tatalui si bunicului eram minor, iar când a murit bunica major.
Întrebarea mea este, ar trebui sa fac vreo declaratie de moștenire pentru tata, bunicul sau bunica?
Nu stiu cum se procedează.. nu am făcut nimic atunci pentru ca nu aveam habar de asa ceva, eram si minor. Succesiunea nu stiu exact în ce consta, am înțeles ca trebuie o serie de acte dar am doar duplicat după certificatele bunicilor de deces si originalul tatalui, dupa alți membri ai familiei respectiv unchiul meu nu am niciun act.
Trebuie dezbătută moștenirea după bunici. Asta înseamnă o procedură prin care bunurile aparținând unui defunct, se transmit către mostenitori.
Și da, dvs mosteniti cota tatalui dvs.
Jumătate veți avea dvs și cealaltă jumătate unchiul (asta desigur, dacă amândoi aveți pretenții la moștenire și doriti sa va insusiti calitatea de moștenitori).
Dacă va înțelegeți cu unchiul, trebuie sa va adresați unui birou notarial de la ultimul domiciliu al bunicilor și acolo veți obține exact lista cu actele necesare, în funcție de situația dvs.
Ideea este ca unchiul meu nu vorbeste cu mine, sustine ca nu ar trebui sa am si eu acest drept (din spusele celorlalte rude.), desi si tatal meu a contribuit in ceea ce privesc imobilul cat si cele necesare si nu numai pentru bunici. din spusele celorlalte rude. Nu stiu cum se procedeaza, imi cer scuze daca lungesc subiectul
Dacă nu va înțelegeți cu unchiul, astfel încât sa dezbateti moștenirea amiabil, la notar, singura soluție este sa va adresați instantei.
Contactați un avocat pentru acest demers.