Bună seara! Vin și eu cu o întrebare, am un apartament la bloc în care nu locuiește nimeni de 2 ani, menționez faptul ca toate utilitățile sunt individuale, fiind un bloc de 3 etaje care nu are absolut nimic la comun, nu avem nici măcar președinte de bloc sau asociație, recent vecinii au decis să bage femeie de servici, având în vedere ca nu locuiesc și nici nu trec pe acolo, sunt obligat să plătesc?
Orice bloc are ceva la comun. Casa scarii e comuna, electricitatea pe casa scarii, tevile din subsol , acoperisul ,peretii exteriori si alte asemenea sunt comune.
Ce importanta are ca nu locuiti acolo si ca nu au asociatie. Exista cod civil. Nu o sa va puteti eschiva de cheltuielile comune la nesfasit si nici nu e cazul sa incepeti cu stangul cu vecinii.
Fix pentru situatii de astea onsa faca asociatie de proprietari.
Ganditi gresit fix ca bancile care au apartamente recuperate prin blocuri si care cred ca nu trebuie sa achite nimic si la vanzare raman fara cateva mii de euro intretinere plus penalizari.
Pai daca cineva nu avea grija de cum arata blocul , scara blocului, acoperisul si nu va pazeau vecinii nu mai aveti ce vinde la final.