avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REFUZ ELIBERARE TITLU DE PRORIETATE LEGEA 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REFUZ ELIBERARE TITLU DE PRORIETATE LEGEA 18/1991

REFUZ ELIBERARE TITLU DE PRORIETATE LEGEA 18/1991
Posed adeverinta de la primarie ca tatal meu (in calitate de urmas dupa bunicul) conform HCJ/1991 este inscris in registrul agricol cu mai multe proprietati ( reies categoriile, suprafetele, tarlalele si parcelele). Cat traia, tatal meu impreuna cu ceilalti urmasi a depus de doua ori la primarie cerere de eliberare Titlu de prorietate Acest lucru nu s-a intamplat. Cum pot proceda? Vrem sa facem succesiunea
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
picsipoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dorian Balmus , utilizator 18:26, 21 August 2025
Localitatea respectiva a fost zona cooperativizata?
Care a fost motivul pentru care nu s-a emis titlul?
Nu știu, cred că nu,

raluk0207 a scris:

Localitatea respectiva a fost zona cooperativizata?
Care a fost motivul pentru care nu s-a emis titlul?

Nu stiu exact. Am cautat pe internet si am gasit ca da. Este comuna Tataru Jud. Prahova
Am trecut printr-o experienta similara si, dupa o investigatie inceputa in 2022, am reusit sa aflam de ce autoritatile nu dau titlu pentru adeverinte care tine loc de titlu de proprietate emisa cu legea 18/1991. Banuiesc ca vi s-a spus ca sunteti pe un Centralizator de cereri nesolutionare, intr-o lista de asteptare sau ca se asteapta cadastrul sistematic. Noi am reusit sa depasim toate obstacolele inventate de autoritati si, anul trecut (2014), am obtinut titlul de proprietate pentru un teren, primul titlu obtinut in judet din 2013 pana in prezent. Dupa noi au mai fost eliberate si alte titluri similare. Totul s-a realizat doar pe cale administrativa fara apel la justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.am o casa batraneasca,care a fost a parintilor mei.si nu am acte deloc la ea.am doar o chitanta de mana de vanzare -cumparare pe care au facut o ... (vezi toată discuția)
Succesiune in muntenia dupa parinti, zona ... ANDU_V ANDU_V Buna ziua, Subiect: succesiune in Muntenia dupa parinti, zona cooperativizata, - Casa de locuit 45 mp inscrisa in registrul agricol in anul 1957 pe ... (vezi toată discuția)
Valoarea unei adeverinte de proprietate moraru alexandru moraru alexandru In anul 2002 Comisia locala de fond funciar a eliberat pe numele unei matusi o adeverinta de proprietate ,in calitate de mostenitoare a mamei sale.In realitate ... (vezi toată discuția)