avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garanția percepută la închirierea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garanția percepută la închirierea unui imobil

Garanția percepută de proprietari la închirierea unui imobil, de către o persoană fizică, este legală sau nu?
Vă întreb asta pentru că am găsit un articol care spune că nu e legală. Vă reproduc mai jos un citat din articol, în acest sens:
"În rândul acestor clauze abuzive intră și populara garanție percepută în practică de mulți proprietari, pe motiv că din ea se acoperă eventualele daune produse de chiriași. Codul civil și chiar Legea locuinței specifică clar că astfel de sume sunt ilegale, ba mai mult, chiriașul ar putea să refuze să le plătească, fără teama de a fi dat afară."
- link editat -
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 09:12, 31 Iulie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Contractul este legea partilor". Fie cu clauze scrise, fie nescrise. Daca-i legal, atat. Apoi vine Codul Cv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata factura verificare gaz de catre chirias Eladaela Eladaela Buna ziua.Stau intr-un apartament cu chirie,luna trecuta s-a facut verificare la instalatia de gaz si acum a venit factura.Proprietarii imi cer sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz, reparatie teava gaz defacta si instalare detector gaz/fum , pentru un imobil care este inchiriat ,dar fara contract de inchiriere? mihaela paula mihaela paula Cine plateste revizia/verificarea instalatie gaz(este o verificare facuta la 2 ani,sumele reprezentand contravaloarea serviciilor apar pe o factura viitoare ... (vezi toată discuția)
Cine plateste verificarea centralei, chiriasul sau proprietarul? Iuliaflorin Iuliaflorin Buna ziua, Stau in chirie intrun apartament si m-ar interesa sa-mi spuneti daca plata cheltuielilor pentru revizia / verificarea centralei termice de ... (vezi toată discuția)