avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salut, am și eu o întrebare, dacă am 12 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salut, am și eu o întrebare, dacă am 12 ani cotizație și ...

Salut, am și eu o întrebare, dacă am 12 ani cotizație și am vârsta de pensionare ma încadrez la vreo pensie, pe unde am întrebat a zis ca nu ma încadrez ca nu am 15 ani, dar am găsit un citat pe casa de pensii care scrie asa"Persoanele cu vechime între 10 ani și 15 ani, aflate la pensie la data intrării în vigoare a legii, primesc 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime în plus se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară. "
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:39, 10 Iulie 2025
Fara sa indeplinigti conditia de stagiu minim c ontributiv de 15 ani, nu puteti avea acces la pensie de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia minimă garantată Caramat Caramat Contribuție inferioară la 10 ani. Am dreptul la pensia minimă garantată? (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ... zre zre Bună ziua, pentru o persoana care are 13 ani vechime in munca, ce opțiuni de pensie exista? Pensia pentru limita de vârstă impune un stagiu de cotizare de ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie. Barbu Nicolae Barbu Nicolae Dacă intr-o perioadă de timp (la vârsta de 35 ani)) am urmat cursurile universitare la zi, cu diplomă de licență și în același timp ap plătit ... (vezi toată discuția)