Buna ziua. Am întrat pe ghișeul.ro si am găsit acolo ca am de plata o amenda pentru stationare nepermisa unde se menționează un nr de proces verbal din data de 14.04.2025, data la care eu nu eram în localitatea respectiva. Menționez ca nu am primit nici proces verbal sau vreo notificare prin posta ca as avea vreo amenda de plătit. Întrebarea mea este cum as putea sa aflu ce s a intamplat? Adică nu mi se pare normal sa nu mi se aducă la cunostinta amenda respectiva mai ales ca este la o data la care eu nici nu ma aflam în localitate.
niccu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Salut.
Daca ai acte ca nu erai in localitate,si nici autovehicolul amendat( ale carui acte sunt pe numele tau), fa o sesizare la organul ce a emis PV din 14.04.2025 si instiinteaza-i.
Solicita in mod expres Fotografia care este obligatoriu sa insoteasca PV ul.
Daca nu ai primit-o in cutia de scrisori,solicita plicul cu DATA POSTEI la oficiulpostal sau,daca nu exista,nr de iesire din registrul entitatii emitente.
Scie-mi pe (editat - nu postati date personale pe acest forum public, se pot folosi functionalitatile de mesagerie privata din forum) ,ca sa vedem mai departe.Nu sunt avocat,am trecut prin faze asemanatoare.
Succes !
latka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
O sa aveti surprize, deoarece :
1. Data intocmirii PV nu e totuna cu data savirsirii faptei, deci nu conteaza ca nu erati in 14.04.2025 in acea localitate. PV se poate intocmi intr-un interval de 6 luni maxim, de la data savirsirii.
2. Nu sunt obligati sa va arate nici o fotografie, aia se prezinta, eventual in instanta.
3. Poate ca vi s-a comunicat legal PV de contraventie, dar nu ati fost de gasit la domiciliu.
4. Totusi, cum de v-a identificat, deoarece un PV de contraventie pentru stationare interzisa se intocmeste doar pe numele soferului vinovat, nu rezulta de undeva ca in data respectiva, a savirsirii faptei, erati dvs. soferul.
Am înțeles aspectele insa nu a ajuns nicun proces verbal la domiciliu...chiar daca nu locuiesc eu acolo poștașul stie de 15 ani unde sa ducă plicurile...si nu s a schimbat poștașul ca am primit alte plicuri in toată aceasta perioada...