avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare

Buna ziua. Am întrat pe ghișeul.ro si am găsit acolo ca am de plata o amenda pentru stationare nepermisa unde se menționează un nr de proces verbal din data de 14.04.2025, data la care eu nu eram în localitatea respectiva. Menționez ca nu am primit nici proces verbal sau vreo notificare prin posta ca as avea vreo amenda de plătit. Întrebarea mea este cum as putea sa aflu ce s a intamplat? Adică nu mi se pare normal sa nu mi se aducă la cunostinta amenda respectiva mai ales ca este la o data la care eu nici nu ma aflam în localitate.
Cel mai recent răspuns: Bogss39 , utilizator 17:21, 15 Iulie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut.
Daca ai acte ca nu erai in localitate,si nici autovehicolul amendat( ale carui acte sunt pe numele tau), fa o sesizare la organul ce a emis PV din 14.04.2025 si instiinteaza-i.
Solicita in mod expres Fotografia care este obligatoriu sa insoteasca PV ul.
Daca nu ai primit-o in cutia de scrisori,solicita plicul cu DATA POSTEI la oficiulpostal sau,daca nu exista,nr de iesire din registrul entitatii emitente.
Scie-mi pe (editat - nu postati date personale pe acest forum public, se pot folosi functionalitatile de mesagerie privata din forum) ,ca sa vedem mai departe.Nu sunt avocat,am trecut prin faze asemanatoare.
Succes !
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
VladP, administrator
Multumesc pentru răspuns. O sa sun mâine si in functie de ce răspunsuri primesc o sa iti scriu pe adresa de e-mail daca nu rezolv.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa aveti surprize, deoarece :
1. Data intocmirii PV nu e totuna cu data savirsirii faptei, deci nu conteaza ca nu erati in 14.04.2025 in acea localitate. PV se poate intocmi intr-un interval de 6 luni maxim, de la data savirsirii.
2. Nu sunt obligati sa va arate nici o fotografie, aia se prezinta, eventual in instanta.
3. Poate ca vi s-a comunicat legal PV de contraventie, dar nu ati fost de gasit la domiciliu.
4. Totusi, cum de v-a identificat, deoarece un PV de contraventie pentru stationare interzisa se intocmeste doar pe numele soferului vinovat, nu rezulta de undeva ca in data respectiva, a savirsirii faptei, erati dvs. soferul.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
Am înțeles aspectele insa nu a ajuns nicun proces verbal la domiciliu...chiar daca nu locuiesc eu acolo poștașul stie de 15 ani unde sa ducă plicurile...si nu s a schimbat poștașul ca am primit alte plicuri in toată aceasta perioada...
Manuela Rășină, administrator
Nu va vine nici un plic, trebuie ridicat cu semnatura de la posta.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda parcare nepermisa zulg zulg Buna ziua. Am cateva intrebari. Am primit o amenda pentru parcare nepermisa. Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina de catre politia locala Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Situatia este urmatoarea: In data de 04.07.2012, o nepoata de-a mea s-a deplasat cu masina la examen ... (vezi toată discuția)