avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare

Buna ziua. Am întrat pe ghișeul.ro si am găsit acolo ca am de plata o amenda pentru stationare nepermisa unde se menționează un nr de proces verbal din data de 14.04.2025, data la care eu nu eram în localitatea respectiva. Menționez ca nu am primit nici proces verbal sau vreo notificare prin posta ca as avea vreo amenda de plătit. Întrebarea mea este cum as putea sa aflu ce s a intamplat? Adică nu mi se pare normal sa nu mi se aducă la cunostinta amenda respectiva mai ales ca este la o data la care eu nici nu ma aflam în localitate.
Cel mai recent răspuns: Bogss39 , utilizator 17:21, 15 Iulie 2025
Ia incearca cum am spus eu.Dupa o corespondenta de 20 de zile cu Prim.sec.6,in care am dovedit ca nu este adevarat,mi-au dat un avertisment !
Tu faci ce vrei,dar eu as incerca !
Pe PV trebuie sa existe Data infaptuirii contraventiei.Daca altii inteleg ca Pv de amendare este totuna cu PV de constatare,nu e vina mea !
trimite-mi Pv ul si ce am scris mai sus.
Succes !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista PV de amendare si PV de constatare, exista doar Proces Verbal de contraventie.
[ link extern ]
Articolul 15
(1) Contravenția se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele anume prevăzute în actul normativ care stabilește și sancționează contravenția, denumite în mod generic agenți constatatori.
(2) Pot fi agenți constatatori: primării, ofițerii și subofițerii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne*), special abilitați, persoanele împuternicite în acest scop de miniștri și de alți conducători ai autorităților administrației publice centrale, de prefecți, președinți ai consiliilor județene, primari, de primarul general al municipiului București, precum și de alte persoane prevăzute în legi speciale.
(3) Ofițerii și subofițerii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne constată contravenții privind: apărarea ordinii publice; circulația pe drumurile publice; regulile generale de comerț; vânzarea, circulația și transportul produselor alimentare și nealimentare, țigărilor și băuturilor alcoolice; alte domenii de activitate stabilite prin lege sau prin hotărâre a Guvernului.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
latka, utilizator
Pai si eu visez ca am luat amenda sau cum ca nu înțeleg...daca eu nu am fost anunțat sub nicio forma????

latka a scris:

Nu va vine nici un plic, trebuie ridicat cu semnatura de la posta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu visati, dar ati zis ca nu stati acolo, probabil au fost avize de la posta sa veniti sa semnati pentru plic, dar nu le-ati vazut, s-au ratacit etc. asa ca s-a intors plicul la expeditor. O copie a PV a ajuns la beneficiar, adica primaria si primaria vrea banii, nu se joaca. Acum sunteti anuntat prin ghiseul.ro ca aveti de platit o amenda. Ori va luati avocat si va judecati, ori platiti.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2025
latka, utilizator
Am înțeles. Multumesc frumos pentru lamuriri.

latka a scris:

Nu visati, dar ati zis ca nu stati acolo, probabil au fost avize de la posta sa veniti sa semnati pentru plic, dar nu le-ati vazut, s-au ratacit etc. asa ca s-a intors plicul la expeditor. O copie a PV a ajuns la beneficiar, adica primaria si primaria vrea banii, nu se joaca. Acum sunteti anuntat prin ghiseul.ro ca aveti de platit o amenda. Ori va luati avocat si va judecati, ori platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda parcare nepermisa zulg zulg Buna ziua. Am cateva intrebari. Am primit o amenda pentru parcare nepermisa. Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina de catre politia locala Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Situatia este urmatoarea: In data de 04.07.2012, o nepoata de-a mea s-a deplasat cu masina la examen ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)