avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADAOS COM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADAOS COM

O SC ARE VOIE DIN PCT DE VEDERE LEGAL SA COMERCIALIZEZE PRODUSE CU APROAPE 1000%ADAOS COMERCIAL ?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2006
ADI.D, utilizator
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 13:29, 7 Noiembrie 2006
Pentru a limita creşterea nejustificată a preţurilor cu amănuntul, cotele de adaos comercial şi cele de comision se determină şi se adaptează de fiecare agent economic - indiferent de forma de proprietate - pe grupe, subgrupe de produse ori pe produse, în funcţie de natura acestora, de reţeaua de desfacere - cu ridicata, mic gros, cu amănuntul, consignaţie, alimentaţie publică -, de categoria de încadrare a unităţilor, precum şi de îmbunătăţirea organizării activităţii de aprovizionare, desfacere şi de evoluţia cheltuielilor de desfacere şi nu vor putea depăşi nivelurile practicate la data prezentei hotărîri.
Pentru a se preveni stabilirea şi practicarea preţurilor cu amănuntul de speculă, suma adaosurilor comerciale declarate - de la producător sau importator şi pînă la negustorul detailist - nu va putea depăşi 30% faţă de preţul cu ridicata al produselor ce se vînd cu amănuntul, indiferent de numărul de verigi prin care circulă mărfurile. În acest scop, în documentele ce se întocmesc la livrarea produselor se vor înscrie preţurile pe care le încasează furnizorul şi preţurile cu ridicata ale producătorilor.
În situaţii de excepţie, justificate economic, suma adaosurilor comerciale va putea depăşi 30% pe baza avizului Ministerului Economiei şi Finanţelor - Departamentul pentru preţuri şi protecţia concurenţei şi al Ministerului Comerţului şi Turismului.
Adaosurile comerciale şi cele de comision practicate vor fi declarate de către agenţii economici organelor teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor - Departamentul pentru preţuri şi protecţia concurenţei, cu 5 zile înainte de practicare. Aceste adaosuri vor fi afişate pe grupe, subgrupe de mărfuri sau pe produse, pentru a fi cunoscute de cumpărător.
Hotărâre nr. 776 din 13/11/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hg ce stabileste adaosurile maxime lupascumihaela lupascumihaela cf. lg.12/90 republicata la art 1 lit n n) ,,depasirea de catre orice operator economic a adaosurilor maxime stabilite prin hotarari ale Guvernului, la ... (vezi toată discuția)
Obligativitate declarare si afisare adaos comercial laura_25 laura_25 Buna ziua, va rog sa imi comunicati daca este obligatoriu sa declaram la finante adaosul comercial practicat in magazinul nostru si daca trebuie sa il afisam ... (vezi toată discuția)
Republicarea legii 12/1990 -protejare populatie impotriva unor act.comerciale ilicite Magda Staicu Magda Staicu In Mof 291/05.05.2009 apare legea 12 republicata . Intrebare : Credeti ca prevederea art 1 lit f) f)nedeclararea de către operatorii economici la ... (vezi toată discuția)