Buna ziua, mama mea are 1/2 casa mostenita de la bunici. Eu doresc sa cumpar cealalta jumate din fonduri proprii. Sunt casatorita de 1 an si vreau ca aceasta casa pe care o cumpar din fonduri proprii dobandite inainte de casatorie sa ramana doar a mea. Ce pot face in acest sens? Pot dona banii mamei sa o cumpere ea si sa imi ramana mostenire mie? Sau pot la cumparare sa semnez un act cu sotul meu ca daca divortam el sa nu aiba niciun drept?
ibn
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cate stiu eu,sa presupunem ca veti rezolva. Dar fiindca sunteti casatorita sub comunitate de bunuri, daca doamne fereste veti muri, sotul va mosteni 1/4 din bunurile dumneavoastra proprii. Si viceversa la fel.. Partajul in urma divortului nu este acelasi lucru cu succesiunea.
Soțul supraviețuitor va moșteni oricum, indiferent de regimul matrimonial. Alta e discuția aici.
În actul de vânzare-cumpărare cu unchiul ar trebui precizat că cumpărarea se face în mod exclusiv de dumneavoastră cu bani deținuți dinaintea căsătoriei în contul.... Extrasele de cont ar trebui să facă dovada că dețineați acele sume dinainte de a vă căsători. Dacă însă dețineți acei bani în cash și nu puteți dovedi de când îi aveți, folosiți-vă mama ca interpus.
Proprietarii casei
Corina271
Am si eu o nelamurire.
Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam?
Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)