Buna seara, suntem casatoriti din 2023 cununia civila,avem o fetita. Problema este ca in prezent nu ne mai intelegem deloc, locuim separat si certurile nu mai inceteaza intre noi, din contra. Vreau sa intreb, este posibil ca sotia sa inscrie fetita noastra la o cresa privata fara ca eu sa stiu treaba asta ? Adica acum ma pune cu fapta pe masa si are pretentia ca eu sa ofer jumatate din cheltuiala. E posibil sa-mi faca asta ? Ma refer la inscris si platit prima luna. E bataie de joc, nici nu vorbim asa ceva, cica suntem "sot si sotie" vii si-mi ceri bani pentru ceva cu care nu numai ca nu sunt de acord, dar nu am bani. Multumesc !
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai … nu-i dati … Aveti grija ca , pentru fiecare luna , sa-i dati 1/4 din salariul dvs. net , ca e obligatia dvs. - ca si a mamei - sa va intretineti copilul . Daca veti ajunge la divort , acesta e procentul pe care il va stabili si instanta , ca e prevedere legala . Nu-i dati cash , ii virati in cont , sau trimiteti cu mandat postal , cu explicatia “ intretinere copil “ . E posibil - la un eventual proces - sa aveti nevoie de dovezi . Dar atat obligatoriu trebuie sa trimiteti . Daca mama doreste sa cheltuie mai mult - e prerogativa ei , poate sa o faca … PS. Dar de ce va certati ? nu puteti sa va intelegeti civilizat ca “ v-a trecut “ unuia de altul , si asta e … Sunteti casatoriti de doar 2 ani , poate ca nici nu e cazul , decat de doua orgolii nemasurate ? Poate ca ajungeti amandoi la intelepciune , sa va ganditi ca o casnicie se cladeste zi-de-zi , fara incetare … Si nu ajunge copilul dvs. in multimea copiilor cu parinti divortati , care-l considera arma cu care se pot lovi unul pe altul . Ar fi pacat …