avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As dori sa îmi spuneți numărul legii în care se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As dori sa îmi spuneți numărul legii în care se prevede că ...

As dori sa îmi spuneți numărul legii în care se prevede că femeia de serviciu din bloc de proprietari trebuie plătită discriminatoriu in funcție de numărul de camere al apartamentului. Nu mi se pare corect că un proprietar al unui apartament cu 4 camere sa plătească mai mult având în vedere că face curățenie pe holul comun al blocului și nu la fiecare proprietar in apartament. Suprafața este aceeași pt fiecare apartament. Care este logica?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 11:34, 31 Iulie 2025
Logica chiar nu e strâmbă deloc. CPI e un criteriu obiectiv, numărul de persoane sau numărul de drumuri cu liftul nu sunt. Cineva care nu urcă și coboară cu liftul decât de 2-3 ori pe zi poate avea din când în când musafiri, și-n ziua aia el cu musafirii lui folosesc liftul cât restul scării într-o lună. Și o familie numeroasă poate fi foarte curată, în timp ce bețivul din apartamentul vecin, care locuiește singur, poate aproape în fiecare seară când vine beat acasă să-și facă nevoile pe scară, să vomite de la prea multă băutură etc.

mexu a scris:

latka a scris:

Legea este 196/2018, nu explica logica, dar așa e.

Oricum logica e stramba pt ca cpi nu poate murdari dar nr de persoane da! Ca si alte aberatii logice avocatesti: caini plimbati cu liftul sa sa usureze de 3-4ori pe zi pe banii blocului nu pusi la chelt stapanii, samd

Alexandru Surcel a scris:

Logica chiar nu e strâmbă deloc. [uot]
Evident ca nu e e stramba deloc pt cineva invatat cu termene si proceduri dar mai putin cu realitatea: musafirii vin ocazional pe cand alocarea pe cpi este vesnica. La fel si plimbatul cainelui pt usurare care este zilnic pe cand voma vecinului nu poate fi for ever! Daca ar face asa ceva zilnic s ar elimina singur pe cai naturale adica ciroza in cativa ani oricum mult mai putin decat durata de viata a cainelui.

latka a scris:

Legea este 196/2018, nu explica logica, dar așa e.

Oricum logica e stramba pt ca cpi nu poate murdari dar nr de persoane da! Ca si alte aberatii logice avocatesti: caini plimbati cu liftul sa sa usureze de 3-4ori pe zi pe banii blocului nu pusi la chelt stapanii, samd

Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
mexu, utilizator
Câinii trăiesc 12-16 ani, doar în cazuri rarisime mai mult. Iar lifturile nu sunt pe normă de utilizare, așa cum nici băncile din parc nu sunt. Plătiți pentru a le avea la dispoziție, cât de mult le folosiți vă privește și nu se poate contoriza obiectiv. Poate mergeți în fiecare zi în parc, poate nu ați mai călcat într-un parc de (editat - atentie la limbaj) mulți ani, impozitele și taxele din care se întreține mobilierul din parc tot le plătiți. Așa e și cu liftul, doar că plătiți prin asociația de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2025
VladP, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata personalului care face curatenie intr-un bloc lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am o intrebare referitoare la plata personalului care face curatenie intr-un bloc. La unele asociatii de proprietari plata se face pe cota ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)
Modernizarea si reabilitarea liftului Xulescu123 Xulescu123 Buna ziua,stau la parter,si acum se fac lucrari la lift,este normal sa plates pentru 3 persoane parte din cheltuieli,tinand cont ca nu folosesc acest lift? Ce ... (vezi toată discuția)