Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, v-as fi foarte recunoscator! :)
Am primit in dimineata zilei de astazi o amenda de parcare, pentru parcarea 'pe bordura' in fata blocului unde locuiesc, fiind proprietar al apartamentului, si problema este ca nu au fost amendati toti ci doar selectiv, deci nu toata strada, desi toti eram parcati la fel.
intrebarea mea este pot contesta amenda din motiv de discriminare, deoarece ma simt discriminat ca doar eu am amenda si cel de dupa mine si inca vreo 3-4 nu, de la la a treia masina incolo nu are amenda (probabil domnul are pile in politie sau e ruda cu politistul local care a aplicat amenda). am iesit sa vorbesc cu politistii care dadeau amenzi si motivul a fost ca doar pentru atat au primit "reclamatie" si mi-a zis flegmatic ca "suna si tu sa reclami cealalta jumatate si vom mai da amenzi", iar cel de al doilea mi-a zis ca: "nu suntem siguri ca cei de vis a vis sunt parcati pe spatiul verde sau sunt locuri de parcare acelea, dar vom verifica sa vedem" deoarece m-am plans si de dei de peste strada ca nici acolo nu au dat amenzi si aceia sunt parcati pe spatiu verde al blocului vecin, intre 2 Tei si care este doar pamant gol de la cat se parcheaza zilnic.
Deci ce ma sfatuiti, as putea sa o contest avand castig de cauza pentru discriminare? in cazul in care da puteti sa imi recomandati un avocat bun in Timisoara deoarece in Timisoara se intampla evenimentul?
in principiu ma intereseaza dreptatea, daca D-voastra a-ti fi in locul meu, si a-ti vedea ca se intampla aceasta nedreptate, a-ti fi nepasator, a-ti plati ca fraierul amenzi iar altii care fac acelasi lucru au voie sa faca in continuare fara sa le fie interzis in nici un fel?
Atata timp cat eu nu pot sa imi tin capra mea pentru ca imi interzice legea, vecinul de ce sa aibe capra doar pentru ca are relatii sus puse? Suntem totusi intr-o societate bazata pe reguli si disciplina, atata timp cat suntem toti oameni nu vad de ce am fi unii mai cu mot decat altii, de ce se fac diferentieri?
este o vorba romaneasca: "unde e lege nu ii tocmeala", dar vad ca in cazul asta legea e facuta doar pentru unii.
Ce ar fi daca eu (de exemplu) il cunosc pe seful politiei de unde locuiti D-voastra si stau langa D-voastra si imi parchez masina langa d-voastra si sun zilnic la politie sa vina sa va amendeze pe D-voastra politia si pe mine nu ca eu cunosc si am relatii, a-ti sta cu mainile in san si a-ti plati la fiecare 2-3 zile cate o amenda de parcare si eu stau ca boierul si nu platesc nimic, si nu a-ti facce nimic in privinta asta?
Va rog ca inainte sa comentati aiurea, prima data sa va puneti in pielea celui pagubit si apoi sa comentati, si sa nu faceti haz de necazul altuia.
Multumesc frumos! O ZI BUNA!
latka
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
In orice societate civilizată pe fiecare îl interesează sa respecte legea, nu de ce nu a respectat -o celălalt, eventual îl poate reclama pe acela, dar, niciodată nu condiționează respectarea legii de faptul de a fi pedepsit si altul.
Din pacate pentru dumneavoastra oamenii nu prea sunt egali. Cum spunea Grigore Alexandrescu: doresc egalitatea, dar nu pentru catei.... Daca si nervii dumneavoastra au o valoare achitati amenda , si gata. Daca nu, puteti contesta amenda. Succes!
Cred că e vorba totuși de poliția locală, nu de Poliția Română.
Iar ce ziceți dumneavoastră e ceva de genul, "uite, i-au lăsat să scape pe SO și SG, păi să elibereze din închisoare toți corupții! Nu l-au prins pe criminalul din Mureș, să elibereze toți suspecții și condamnații pentru omor!"
Sauvignon
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform jurisprudenței CEDO, dreptul la un proces echitabil include și faza contravenţională. Aplicarea selectivă poate constitui încălcare a acestui principiu fundamental. Ati putea incerca o contestatie administrativa. Deși are rate scăzute de succes, contestația administrativă este obligatorie pentru epuizarea căilor interne. Apoi sesizarea Avocatului Poporului. E ceva bataie de cap. Un avocat sau un ONG v-ar fi destul de recomandate daca vreti sa continuati.
Amenda parcare
laura-jurist
buna ziua
detin un loc de parcare, cu abonament.
ieri, cand am ajuns acasa, parcarea mea era ocupata de o alta masina. am claxonat, am asteptat vreo 2 ... (vezi toată discuția)