avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit in dimineata zilei de astazi o amenda de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit in dimineata zilei de astazi o amenda de parcare ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema, v-as fi foarte recunoscator! :)
Am primit in dimineata zilei de astazi o amenda de parcare, pentru parcarea 'pe bordura' in fata blocului unde locuiesc, fiind proprietar al apartamentului, si problema este ca nu au fost amendati toti ci doar selectiv, deci nu toata strada, desi toti eram parcati la fel.
intrebarea mea este pot contesta amenda din motiv de discriminare, deoarece ma simt discriminat ca doar eu am amenda si cel de dupa mine si inca vreo 3-4 nu, de la la a treia masina incolo nu are amenda (probabil domnul are pile in politie sau e ruda cu politistul local care a aplicat amenda). am iesit sa vorbesc cu politistii care dadeau amenzi si motivul a fost ca doar pentru atat au primit "reclamatie" si mi-a zis flegmatic ca "suna si tu sa reclami cealalta jumatate si vom mai da amenzi", iar cel de al doilea mi-a zis ca: "nu suntem siguri ca cei de vis a vis sunt parcati pe spatiul verde sau sunt locuri de parcare acelea, dar vom verifica sa vedem" deoarece m-am plans si de dei de peste strada ca nici acolo nu au dat amenzi si aceia sunt parcati pe spatiu verde al blocului vecin, intre 2 Tei si care este doar pamant gol de la cat se parcheaza zilnic.
Deci ce ma sfatuiti, as putea sa o contest avand castig de cauza pentru discriminare? in cazul in care da puteti sa imi recomandati un avocat bun in Timisoara deoarece in Timisoara se intampla evenimentul?

Va multumesc frumos, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:19, 3 August 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele cu handicap au dreptul, conform legii. sa parcheze pe o parte din trotuar dar sa lase o portiune de trecere pentru pietoni. Acestia sunt obligati sa afiseze legitimatia respectiva pentru parcare.
Aveti dreptate, din pacate in Romania inca mai functioneaza algoritmul PCR (Pile Cunostinte Relatii) pastrat din vremea comunismului si se pare ca traim intr-o tara in care legea e aplicata cum e aplicata...... am fost ieri si am platit-o cu mentiunea in PV ca: "ma simt discriminat datorita faptului ca legea a fost aplicata selectiv" si mi-a zis Doamna de la Politia locala ca am termen de contestatie 15 zile incepand de la data intocmirii Procesului Verbal, zicand ca nu ii vine sa creada ca colegii ei inca mai fac chestii dinastea, dupa ce i-am aratat filmarea. Se pare ca asta este tara in care traim.
ideea e ca as dori sa stiu ce sansa as avea de castig, adica anularea amenzii, si eventual daune morale....

Deci sfatul D-vostra este sa nu contest ca nu am nici o sansa de castig?

Multumesc pentru sfat!

ibn a scris:

Din pacate pentru dumneavoastra oamenii nu prea sunt egali. Cum spunea Grigore Alexandrescu: doresc egalitatea, dar nu pentru catei.... Daca si nervii dumneavoastra au o valoare achitati amenda , si gata. Daca nu, puteti contesta amenda. Succes!

Orice cetatean are dreptul la justitie garantat prin Constitutie. Fireste ca puteti contesta. Daca eu as judeca speta, v-as da castig de cauza. Numai ca din pacate nu judec eu iar oamenii sunt foarte diferiti.. Numai cine joaca castiga. Dar va asumati riscul sa pierdeti timp, bani si nervi. Decizia va apartine total. Succes!

Barboni a scris:

=====================
intrebarea mea este pot contesta amenda din motiv de discriminare, deoarece ma simt discriminat ca doar eu am amenda si cel de dupa mine si inca vreo 3-4 nu, de la la a treia masina incolo nu are amenda
===================

Nu, acesta nu este un motiv de anulare a sancțiunii. Acesta poate fi un motiv de pedepsire a polițistului în cauză. Sigur, trebuie să faceți o sesizare la primărie. O să " moară și capra vecinului", dar doar data viitoare. În principiu este bine să sesizăm neregulile.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
hotumattua, utilizator
Daca nu a făcut nimeni sesizare, doar polițiștii de teren fac treabă, e clar că nu amendează un coleg sau in șef . Daca considerați că va da o satisfacție, faceți reclamație la proprietarii de mașini neamendati.. Reclamați și la Primărie, lipsa locurilor de parcare, și aplicarea amenzilor din aceasta cauză, amenzi care sunt aplicate doar unora.

Alte discuții în legătură

Invitatie auto - e valida? Bogdan1995 Bogdan1995 Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare laura-jurist laura-jurist buna ziua detin un loc de parcare, cu abonament. ieri, cand am ajuns acasa, parcarea mea era ocupata de o alta masina. am claxonat, am asteptat vreo 2 ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ... Maryus1986 Maryus1986 Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara. Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat ... (vezi toată discuția)