Va multumesc pentru efortul pe care l-ati depus sa raspundeti, domnule avocat. Daca nu ma credeti in legatura cu greutatea, va invit sa veniti si sa o cantariti dumneavoastra. Pana una alta, eu sunt un om care nu deranjaza pe nimeni, si, in consecinta nu vreau si nu trebuie sa fiu deranjata. Atat timp cat un animal imi provoaca deranj, disconfort si daune, pe proprietatea mea si pe bunul meu, nu trebuie nici sa il cantaresc, nici sa caut justificari si scuze pentru care comportamentul acesta ar putea fi normal intr-un univers paralel.
Da, pisica respectiva este adulta, castrata si obeza. Putea sa fie si un fulg, nu trebuie sa suporte nimeni nici macar deranj, nu mai zic de distrugeri. Asta inseamna civilizatie si viata la bloc, sa nu ii deranjezi pe ceilalti locatari si sa nu sari la bataie atunci cand deranjezi repetat, cu atat mai mult atunci cand esti rugat frumos de luni de zile. Animalele se tin in casa, nu in parcari, si, poate este surprinzator pentru dumneavoastra faptul ca exista oameni care nu doresc ca autoturismul lor sa fie cotetul pisicii. Asa cum si eu le tin pe ale mele in casa si nu provoc niciun deranj nimanui. Nu cer nimic absurd.
Problema pe care ati mentionat-o la sfarsit, legata de noxele masinilor, este o alta discutie si nu isi are rostul aici, acum, in opinia mea. La fel cum nu si-ar avea rosul sa vorbim despre copiii din Africa in acest topic. Eu am explicat o problema reala si dovedita, constata de organele legii, pe motivul careia sunt deschise dosare penale in lucru, si imi doream doar sfaturi despre demersuri legale pe care le pot lua, de la avocati si de la alti utilizatori care inteleg problema sau care au trecut la randul lor printr-o situatie similara.
Alexandru Surcel a scris:
Uau, dar ce, e râs sau pisică Maine Coon (corcită cu serval) ca să aibă 8-12 kg?!? :))))))) O pisică comună europeană are rar mai mult de 5 kg, iar la 5 kg discutăm de fapt de motani adulți. Iar pisica pe care o văd în imaginile transmise de dumneavoastră sigur nu e mai mare și deci nici mai grea. Dar ce ne mai place să exagerăm!
În rest, soluția pentru dumneavoastră este instanța. Alte căi sugerate pe aici, gen să faceți dumneavoastră pisica dispărută, vă expun unor consecințe contravenționale și chiar penale, mai ales că deja un univers întreg știe că dumneavoastră aveți o problemă cu această pisică (apropo, sunteți singura cu mașina în acea parcare sau singura care vă plângeți?).
Pe de altă parte, oare când o să începem să cerem cu toții despăgubiri de la proprietarii de mașini cu motoare termine pentru anii din viață pe care ni-i iau noxele, pentru multele ore pierdute în ambuteiajele din trafic, pentru accidentele la care suntem expuși mergând pe carosabil deoarece trotuarele sunt ocupate cu mașini parcate?
EDA.h a scris:
“Pisicuta” despre care vorbesc cantareste intre 8 si 12 kg,