avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daune constante cauzate de animalul unor vecine
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daune constante cauzate de animalul unor vecine

Buna ziua! Cu respect si apreciere pentru eventualul sprijin si interes, va rog sa ma lamuriti daca puteti, in legatura cu o problema pe care o am de mai bine de 5 luni de zile si careia nu reusesc sa ii gasesc nicio rezolvare, in ciuda eforturilor pe care le depun constant.
Locuiesc intr-un complex rezidential din Bucuresti, care detine o parcare subterana, proprietate privata comuna. Fiecare locatar care a dorit si a avut posibilitatea, si-a achizitionat un loc de parcare. Eu sunt proprietar al unui loc de parcare, pe care imi parchez legal autoturismul. Doua vecine adapostesc si ingrijesc o pisica in aceasta parcare, i-au facut un ansamblu de joaca si pentru dormit pe un loc de parcare, depoziteaza acolo saci cu hrana, castroane cu mancare si apa. Pisica de care cele doua vecine se ingrijesc urca zilnic pe autoturismul meu, parcat legal pe proprietatea mea, cauzand de luni de zile daune vizibile si evidente, prin zgarieturi adanci repetate pe toata caroseria masinii (capota, plafon, aripi fata si aripi spate- pe unde coboara infranandu-se cu unghiille), urinatul pe capota masinii, caratul de uleiuri de motor din subteran pe labute din cauza caruia vopseaua masinii a fost afectata, ornamentele parbrizului rupte de la unghii. Am incercat rezolvarea amiabila cu ele rugandu-le in mod repetat sa o tina in casa sau sa accepte sa ii cautam un stapan si sa o dam spre adoptie responsabila, aratandu-le dovezi (inregistrari video de pe camera de supraveghere) in care pisica zgarie zilnic masina si/sau urineaza pe ea. Aceste vecine au devenit agresive verbal si fizic, am fost amenintata cu bataia, cu violul si lovita in momentul in care am dorit sa dau pisica spre adoptie. In fata organelor de politie, acestea nu isi asuma animalul pentru a evita responsabilitatea pentru daune si disconfort, insa detin mesaje in care ele imi comunica ca se ocupa de pisica din 2024, una dintre ele mi-a trimis numeroase fotografii cu pisica la ea in casa, cer donatii in contul lor din banca pentru hrana acestei pisici, anunta ca ele o ingrijesc zilnic si sunt surprinse pe camera de supraveghere cand vin si cheama pisica de pe autoturismul meu, apoi sufla pe masina dorind sa stearga urmele lasate de pisica, insa zecile de zgarieturi nu dispar prin suflare. M-am adresat sectiei de politie pentru amenintari si loviri, m-am adresat politiei locale pentru a le aduce la cunostinta ca pisica pe care dansele o au in grija, cauzeaza prejudicii evidente, dar acestia s-au prezentat la fata locului asigurandu-le ca eu nu le pot lua pisica si fara sa le sanctioneze. M-am adresat protectiei animalelor, care au venit la fata locului de asemenea si mi-au spus ca atat timp cat are apa si mancare, totul este in regula, toata lumea fiind de fapt, complet indiferenta vis a vis de daunele pe care le suport zilnic de atatea luni prin neglijenta si nepasarea acestor femei care au pisica in grija. Detin dovezi, filmari cu amenintarile, filmari cu agresiunile, filmari cu pisica pe masina, filmari din momentul in care zgarie si din momentul in care este luata de ele de pe masina, zeci de capturi de ecran cu amenintarile, zeci de fotografii cu daunele si urina. Ce pot sa mai fac? Cum pot rezolva aceasta situatie? Sunt disperata.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: EDA.h , utilizator 23:48, 6 August 2025
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie îmi este extrem de greu să cred că bietei pisicuțe i-a cășunat exclusiv pe mașina dumneavoastră. Cum se face că ceilalți proprietari care-și parchează mașinile acolo nu au probleme cu pisica?
Nu i-a casunat pe masina mea, sunt si alti proprietari deranjati, numai ca ei aplica metoda sutului.

florinm. a scris:

Mie îmi este extrem de greu să cred că bietei pisicuțe i-a cășunat exclusiv pe mașina dumneavoastră. Cum se face că ceilalți proprietari care-și parchează mașinile acolo nu au probleme cu pisica?

Va multumesc pentru efortul pe care l-ati depus sa raspundeti, domnule avocat. Daca nu ma credeti in legatura cu greutatea, va invit sa veniti si sa o cantariti dumneavoastra. Pana una alta, eu sunt un om care nu deranjaza pe nimeni, si, in consecinta nu vreau si nu trebuie sa fiu deranjata. Atat timp cat un animal imi provoaca deranj, disconfort si daune, pe proprietatea mea si pe bunul meu, nu trebuie nici sa il cantaresc, nici sa caut justificari si scuze pentru care comportamentul acesta ar putea fi normal intr-un univers paralel.
Da, pisica respectiva este adulta, castrata si obeza. Putea sa fie si un fulg, nu trebuie sa suporte nimeni nici macar deranj, nu mai zic de distrugeri. Asta inseamna civilizatie si viata la bloc, sa nu ii deranjezi pe ceilalti locatari si sa nu sari la bataie atunci cand deranjezi repetat, cu atat mai mult atunci cand esti rugat frumos de luni de zile. Animalele se tin in casa, nu in parcari, si, poate este surprinzator pentru dumneavoastra faptul ca exista oameni care nu doresc ca autoturismul lor sa fie cotetul pisicii. Asa cum si eu le tin pe ale mele in casa si nu provoc niciun deranj nimanui. Nu cer nimic absurd.
Problema pe care ati mentionat-o la sfarsit, legata de noxele masinilor, este o alta discutie si nu isi are rostul aici, acum, in opinia mea. La fel cum nu si-ar avea rosul sa vorbim despre copiii din Africa in acest topic. Eu am explicat o problema reala si dovedita, constata de organele legii, pe motivul careia sunt deschise dosare penale in lucru, si imi doream doar sfaturi despre demersuri legale pe care le pot lua, de la avocati si de la alti utilizatori care inteleg problema sau care au trecut la randul lor printr-o situatie similara.

Alexandru Surcel a scris:

Uau, dar ce, e râs sau pisică Maine Coon (corcită cu serval) ca să aibă 8-12 kg?!? :))))))) O pisică comună europeană are rar mai mult de 5 kg, iar la 5 kg discutăm de fapt de motani adulți. Iar pisica pe care o văd în imaginile transmise de dumneavoastră sigur nu e mai mare și deci nici mai grea. Dar ce ne mai place să exagerăm!

În rest, soluția pentru dumneavoastră este instanța. Alte căi sugerate pe aici, gen să faceți dumneavoastră pisica dispărută, vă expun unor consecințe contravenționale și chiar penale, mai ales că deja un univers întreg știe că dumneavoastră aveți o problemă cu această pisică (apropo, sunteți singura cu mașina în acea parcare sau singura care vă plângeți?).

Pe de altă parte, oare când o să începem să cerem cu toții despăgubiri de la proprietarii de mașini cu motoare termine pentru anii din viață pe care ni-i iau noxele, pentru multele ore pierdute în ambuteiajele din trafic, pentru accidentele la care suntem expuși mergând pe carosabil deoarece trotuarele sunt ocupate cu mașini parcate?

EDA.h a scris:

“Pisicuta” despre care vorbesc cantareste intre 8 si 12 kg,

Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
EDA.h, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pisici in scara blocului Miki_lfm Miki_lfm Buna ziua In scara blocului, la soacra mea, o vecina de la parter a adunat 14 pisici.......le da sa manance, sa bea, ele isi fac nevoile acolo.Mai mult, se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog sa mi spuneți dacă exista o lege prin care ... septembrie04 septembrie04 Bună ziua, va rog sa mi spuneți dacă exista o lege prin care sunt obligata sa mi sechestrez animalul de companie în casa și sa o scot doar cu lesa. Pisica ... (vezi toată discuția)
Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. e normal, nu suntem cumva pe spațiul public? Mirna Mirna Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai ... (vezi toată discuția)