avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptarea moștenirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptarea moștenirii

Bună ziua!

În luna octombrie am deschis dosarul succesoral după decesul tatălui.
Întrebarea mea este:
Declarația de acceptare a moșteniri când se semnează, la depunerea actelor sau la finalizare?
Notară a zis ca le-am semnat deja la depunere, fara sa ne atenționeze, lucru care nu mi se pare în ordine.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
DAlina81, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:02, 11 August 2025

Vă rog, aștept un răspuns competent, referitor strict la întrebarea pusă. Nu știți, nu răspundeți. Va multumesc pentru înțelegere!

raluk0207 a scris:

Bunurile fratele dvs sunt ale fratelui dvs.
Succesiunea se dezbate pentru bunurile defunctilor.
Sunt proprietari diferiți și patrimonii diferite.

Daca nu intelegeti ce cititi, nu înseamnă că cel ce va răspunde e incompetent.
In traducere pt dvs , bunurile fratelui nu au cum sa fie afectate de eventualele sarcini ale mostenirii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ... Daniela2275 Daniela2275 Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de ... (vezi toată discuția)
Am fost obligați să facem cerere de dezbatere a succesiunii când am ridicat certificatele de deces. este obligatoriu să mergem acum la notar? Anagiorgiana Anagiorgiana Buna ziua,sunt Coman Ana din Constanța.Am o problema in legătură cu o succesiune în urmă decesului părinților.Parintii mei au murit amândoi în ... (vezi toată discuția)
Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)