avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate De aproximativ 4 ani de zile ne-am mutat la casa ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

De aproximativ 4 ani de zile ne-am mutat la casa ...

Buna ziua.
De aproximativ 4 ani de zile ne-am mutat la casa.
Toate bune si frumoase pana cand nu a mai fost asa.
Avem doi copii de 5 ani jumatate...bineinteles ca ies prin curte si se joaca . Canta, se distreaza dar se mai si certa si plang sau tipa unul la celalalt. De obicei ies afara dupa ora 11:00 si cel tarziu la ora 19:00 sunt in casa.
Avem vecini si in stanga si in drepata. Cei din dreapta ne fac mereu plangeri la politie ca fac copii galagie. Initial am incercat sa ne intelegem cu ei. Ei s-au mutat ulterior. De la bun inceput erau cam ursuzi. Nu raspundeau la "buna ziua" sau "salut". Am vrut sa fim prieteni. Am incercat sa stam la o bere sau o cafea dar foarte greu. Din prima zi s-au plans ca s-au mutat intre cresa si gradinita. Copii nostri aveau atunci 1 an iar ai vecinior din dreapta lor aveau 5-8 ani. Intre timp au aparut si alte plangeri la politie. Ca avem prea des musafiri, ca vorbim prea tare pe terasa, ca vorbim prea tare la telefon, ca ascultam muzica la maxim, ca e prea tare lumina de la proiectorul ce-l avem in curte (l-am folosit odata 20 de minute) si tot asa. Musafiri avem odata pe luna iar muzica tare am ascutat in 4 ani de zile odata pe la ora 16:00 si bineinteles ca si atunci a iesit cu cearta. Subiectul a inceput sa devina iritant. Mai mult toata ziua sunt cu gura pe copii sa nu faca aia, ailalta si tot asa. Vorbesc in soapta si muzica, doar in casti. Alti vecini dau muzica la maxim si la 3 noaptea si atunci nu-i deranjeaza. Mai mult, intr-o zi ne-am pus pavele in curte. A venit la gard vecina si i-a luat la intrebari pe mucitori. Sotia le-a zis muncitorilor sa o ignore. Bineinteles ca a inceput vecina sa tipe si s-o insulte pe sotie. Ce este de facut? Sfaturi? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2025
buzoiteodor@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:50, 8 August 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce face.
Daca s-au adresat la org. de politie, probabil ca le-au dat si un raspuns pe masura, daca pe dvs. politia nu v-a atentionat in vre-un fel.
Singura masura - IGNOR TOTAL. Stiu, este aiurea pen'ca cu vecinii trebuie sa fim in relatii bune, dar daca nu se poate, cum v-am zis - ignor total. Poate nu ar fi de lipsit de importanta faptul ca si dvs. aveti dreptul sa le faceti o plangere la politie. Eu, asa as face, as pune totul pe hartie, scrieti, ce ne-ati spus noua aici pe form, poate cu mai multe amanunte, foto, inregistrari audio si mergeti in audienta la sectia de politie de care apartineti. Discutati ce masuiri puteti lua. Daca se linistesc este bine, daca nu se linistesc, poate mergeti in instanta!
Eu credeam ca viata la bloc este complicata, dar si "la casa"...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste de la bloc intrebareintrebatoare intrebareintrebatoare Tocmai m-am mutat la bloc cu chirie si am aflat de orele de liniste, acestea din bloc sunt de la ora 14:00 - 17:00 si 22:00 - 7:00. Am citit legea 61/1991, dar ... (vezi toată discuția)
Hartuire vecini Simona A. Simona A. Buna seara! As avea nevoie de un sfat de natura juridica. De 6 luni de zile m-am mutat intr-un apartament nou si tot de atunci avem constant de furca cu ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)