avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de ...

Buna ziua,
In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta conform Legii 360/2023. Mentionez ca in 2023 am iesit la pensie anticipat partial cu penalizare 6,4%. Pentru ca nu am primis raspuns si procentul de penalizare nu a fost anulat, am revenit cu alte trei cereri in martie si mai si iunie 2025. Abia pe 24.06.2025 am primit decizia pentru pensie la limita de varsta cu anularea penalizarii specificate mai sus. Pensiile aferente lunilor iulie si august 2025 mi-au fost virate pe card, insa tot cu penalizare.
Intrebari:
1. Trebuie sa revin la Casa de Pensii pentru a nu stiu cata oara sa solicit respectarea ultimei decizii?
2. Sumele cuvenite din urma imi vor fi virate incepand cu luna urmatoare solicitarii trecerii la pensie la limita de varsata (decembrie 2024), sau incepand cu luna urmatoare in care am primit decizia din 24.06.2025?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:38, 8 August 2025
1. In mod noral si legal, punerea in plata a drepturilor cuvenite ultimei decizii vor fi puse in plata din oficiu.
O atentionare a casei locale nu strica.
2. Sumele restante se vor calcula de la data punerii in plata a noilor drepturi care este mentionata in decizie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in luna noiembrie 2024 am facut cerere la casa de ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, In luna noiembrie 2024 am facut cerere la Casa de Pensii a Sectorului 5 pentru trecerea mea la pensie de limita de varsta. Mentionez ca in 2023 am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . in octombrie 2024 am depus cerere pentru recalculare ... Atreides Atreides Buna ziua . in octombrie 2024 am depus cerere pentru recalculare pensie invaliditate (si adeverinta cu veniturile brute 1987-2001) . In decembrie 2004 am ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)