avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am o somație de plată de la Electrica Furnizare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am o somație de plată de la Electrica Furnizare ...

Bună ziua.Am o somație de plată de la electrica furnizare Ploiesti societate la care nu am fost înscriși noi am fost la restart energi Timișoara societate care a dat faliment iar acum la ppc , precizez faptul că nu corespunde decit numele in rest nimic nici adresa și nici cod client ,facturile sunt 4 pe aceiași luna și 1pe septembrie.Cum as putea sa procedez sau unde ar trebui sa merg ,suma este enorma de 11500
Cel mai recent răspuns: Ajitaritei , utilizator 07:34, 18 August 2025
Bună ziua ,am sunat la ei și zic că este un contract făcut pe o lună ,la care sa emis o factura cu suma 1520 și restul pina la 11500 cică sunt alte datorii ,eu nu am primit niciodată factura de la ei s-au vreun contract ,nu am decit un email .Iar și aici e un alt cod de client care nu corespunde nici măcar cu codul trecut pe somație.Deci cred că e făcut un contract în mod abuziv cu niste sume exagerat la locul de consum omul consuma pina in 100kw ,Daca nu corespunde Nr de contuar ,adresa ,nu exista nimic semnat pot fi dat în judecată?

Octavian Gabriel Balahur a scris:

Verificati facturile emise de societatea Electrica Furnizare. Din ce relatati, este posibil sa fie furnizorul de ultima instanta desemnat de ANRE. Daca corespunde seria contorului inscris pe facturi cu cel de la locatia dvs. si indecsii facturati reflecta realitatea, va trebui sa achitati facturile neplatite.

Trebuie sa contestati facturile, nu sa asteptati sa fiti dat in judecata, deoarece pentru neplata datoriilor se poate inchide alimentarea cu energie electrica a locatiei dvs.
Păi dânsul spune că pe acele facturi nu corespunde adresa, deci...n-au decât să închidă alimentarea cu energie la adresa din facturi. Însă, dacă domnul în cauză a locuit la acea adresă și nu menționează aici, atunci chiar e pasibil de plată , mai ales dacă în acel contract sunt prezente datele din cartea de identitate a domnului.

Trebuie sa contestati facturile, nu sa asteptati sa fiti dat in judecata, deoarece pentru neplata datoriilor se poate inchide alimentarea cu energie electrica a locatiei dvs.

Pai nu sunt facturi emise decit la ei, noi nu am primit niciodată facturi de la ei ,iar contractul e făcut online fara acordul nostru nu exista nici semnătura nici CNP doar numele și o adresă care nici aia nu e corectă.Tot contractul asta e pe o luna și să facturat 1520 .Restul cică sunt alte datorii pina la 11500.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Miliade a scris:

Păi dânsul spune că pe acele facturi nu corespunde adresa, deci...n-au decât să închidă alimentarea cu energie la adresa din facturi. Însă, dacă domnul în cauză a locuit la acea adresă și nu menționează aici, atunci chiar e pasibil de plată , mai ales dacă în acel contract sunt prezente datele din cartea de identitate a domnului.

Sunteti sigur ca nu e vorba de o uzurpare de identitate?... A inceput sa se intample cam des (si) in Romania...
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2025
andrei2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt amenintat cu blocarea contului bancar pentru o datorie inexistenta! teologul teologul Sunt amenintat cu blocarea contului bancar pentru o datorie inexistenta! Am fost abonat pt electricitate la PPC Energie Muntenia - fostul Enel - dar am ... (vezi toată discuția)
În anul 2022, ca împuternicit, la o adresă de la țară am ... DTonik DTonik În anul 2022, ca împuternicit, la o adresă de la țară am reziliat contractul de energie electrică a două contoare, și contractul a fost trecut de ... (vezi toată discuția)
Cotestatie factura electrica Catrinel75 Catrinel75 In ianuarie 2010 am avut probleme cu contoarul electric si cei de la Electrica mi l-au demontat, astfel ca aparatul nu mai inregistra nimic. Am stat asa pina ... (vezi toată discuția)