avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu m-a ajutat cu ridicarea unei case, având ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu m-a ajutat cu ridicarea unei case, având un aport financiar ...

Bună ziua,
Se dă următoarea situație: tatăl meu m a ajutat cu ridicarea unei case, având un aport financiar de aprox 40.000 euro și fără nicio pretenție, a fost de bună voie și nesilit de nimeni (eu nu l-am rugat, el s-a oferit). El este căsătorit. Acum divorțează, iar soția lui cere la partaj despăgubiri pentru banii pe care tata mi i-a oferit cadou pentru ridicarea casei. Din câte știu, din materia obligațiilor, eu aș fi obligată să i restitui tatei cheltuielile utile, însă tata, cu care am avut înțelegerea nu mi cere asta, ci soția lui. Ce obligații am față de ea în acest moment? Eu sunt cea care are obligații sau tata care mi a oferit banii? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:48, 9 Septembrie 2025
Buna ziua,

Daca discutam de donatia unei sume de bani, nu aveti nicio obligatie de restituire.

Veniturile sotilor sunt comune, insa dumneavoastra ati primit, cu titlu gratuit, o suma de bani, de la tatal dumneavoastra, pe cale de consecinta, nu trebuie sa restituiti suma remisa.

Sumele de bani economisite de soti pot fi supuse partajului, in instanta, sau in fata notarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)
Ajutor nu-i copilul meu floteada floteada Buna ziua, Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, ... (vezi toată discuția)
Chitanță de mână pentru o parte din valoarea apartamentului (împrumut de la părinți). aș putea obține cotă majorată la partaj? Mihaela Stefan Mihaela Stefan La achizitia apartamentului pe care il detin impreuna cu sotul meu, au contribuit in mare parte parintii mei cu suma de 5000 de dolari USD, iar suma totala de ... (vezi toată discuția)