Bună ziua,
Se dă următoarea situație: tatăl meu m a ajutat cu ridicarea unei case, având un aport financiar de aprox 40.000 euro și fără nicio pretenție, a fost de bună voie și nesilit de nimeni (eu nu l-am rugat, el s-a oferit). El este căsătorit. Acum divorțează, iar soția lui cere la partaj despăgubiri pentru banii pe care tata mi i-a oferit cadou pentru ridicarea casei. Din câte știu, din materia obligațiilor, eu aș fi obligată să i restitui tatei cheltuielile utile, însă tata, cu care am avut înțelegerea nu mi cere asta, ci soția lui. Ce obligații am față de ea în acest moment? Eu sunt cea care are obligații sau tata care mi a oferit banii? Mulțumesc
Daca discutam de donatia unei sume de bani, nu aveti nicio obligatie de restituire.
Veniturile sotilor sunt comune, insa dumneavoastra ati primit, cu titlu gratuit, o suma de bani, de la tatal dumneavoastra, pe cale de consecinta, nu trebuie sa restituiti suma remisa.
Sumele de bani economisite de soti pot fi supuse partajului, in instanta, sau in fata notarului public.