Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Buna ziua! Acum multi ani, 11 mai exact, am inițiat o acțiune de executare a unui apartament (era pus gaj, notat in CF) pentru a recupera o suma ce îmi era datorată. Tatăl meu a contactat un executor, o cunoștință de-a lui, a inițiat demersurile pentru a scoate apartamentul la vanzare, si apoi, la câteva luni după, le-am stopat. Executorul ne-a pus atunci sa facem o cerere de intrerupere a procedurii de executare. La cativa ani dupa, parca doi ( sincer nu mai stiu cati), a venit o factura emisa de executor pentru plata serviciilor sale. Executorul respectiv era cunostinta tatălui meu, si l-am trimis pe el sa rezolve. Toata povestea asta are, repet, 9-10 ani vechime. Anul acesta, apartamentul respectiv a fost executat silit iar eu l-am cumparat prin licitație. Pana aici, toate bune. Ieri am primit un anunț de la o banca in legatura cu o poprire pusa pe contul meu de un BEJ. Am sunat si mi s-a spus ca este vorba despre o datorie pe care o am la executorul pe care l-am desemnat sa initieze si sa intrerupă procedura de executare din 2014. Tatal meu aproape ca nu isi mai aduce aminte acum despre ce era vorba, nici vorba sa mai gaseasca chitanta. Nelamurirea mea este legata de termenul de prescriere. Presupunand ca nu avem de a face cu un novice in domeniu si nici cu rea intentie a cuiva, ce argumente legale are avea executorul cu care am colaborat in 2014 sa nu considere termenul de prescriere implinit? Multumesc pentru raspuns!
Trebuie să formulați cpnyestație la executare. Mai întâi ar fi bine să cereți studiul și fotocopierea de acte din dosarul de executare silită casă vedeți cum se prezintă situația. Este posibil să fi intervenit și perimarea executării.
Daca nu reusiti sa obtineti telefonic informatii sau pe email, nu va chinuiti, apelati la un avocat, caci trece termenul. De regula pe email trimit si ei dosarul, dar nu se grabesc sa raspunda pentru ca timpul trece in favoarea lor.
Ce sa fac?
stefp
Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am ... (vezi toată discuția)