avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere suma de plătit catre executor
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere suma de plătit catre executor

Buna ziua! Acum multi ani, 11 mai exact, am inițiat o acțiune de executare a unui apartament (era pus gaj, notat in CF) pentru a recupera o suma ce îmi era datorată. Tatăl meu a contactat un executor, o cunoștință de-a lui, a inițiat demersurile pentru a scoate apartamentul la vanzare, si apoi, la câteva luni după, le-am stopat. Executorul ne-a pus atunci sa facem o cerere de intrerupere a procedurii de executare. La cativa ani dupa, parca doi ( sincer nu mai stiu cati), a venit o factura emisa de executor pentru plata serviciilor sale. Executorul respectiv era cunostinta tatălui meu, si l-am trimis pe el sa rezolve. Toata povestea asta are, repet, 9-10 ani vechime. Anul acesta, apartamentul respectiv a fost executat silit iar eu l-am cumparat prin licitație. Pana aici, toate bune. Ieri am primit un anunț de la o banca in legatura cu o poprire pusa pe contul meu de un BEJ. Am sunat si mi s-a spus ca este vorba despre o datorie pe care o am la executorul pe care l-am desemnat sa initieze si sa intrerupă procedura de executare din 2014. Tatal meu aproape ca nu isi mai aduce aminte acum despre ce era vorba, nici vorba sa mai gaseasca chitanta. Nelamurirea mea este legata de termenul de prescriere. Presupunand ca nu avem de a face cu un novice in domeniu si nici cu rea intentie a cuiva, ce argumente legale are avea executorul cu care am colaborat in 2014 sa nu considere termenul de prescriere implinit? Multumesc pentru raspuns!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să formulați cpnyestație la executare. Mai întâi ar fi bine să cereți studiul și fotocopierea de acte din dosarul de executare silită casă vedeți cum se prezintă situația. Este posibil să fi intervenit și perimarea executării.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti contestatia ca pierdeti termenul de 15 zile, el curge de la data cand ati aflat de executare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu reusiti sa obtineti telefonic informatii sau pe email, nu va chinuiti, apelati la un avocat, caci trece termenul. De regula pe email trimit si ei dosarul, dar nu se grabesc sa raspunda pentru ca timpul trece in favoarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corespondența prin e-mail poate întrerupe prescripția? am răspuns în acest mod unor recuperatori de creanțe biancca biancca Buna ziua. Transmiterea unor adrese pe email catre recupetatori de debite prin care am specificat ca dreptul de a solicita executarea silita este prescris, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu a primit după 5 ani o înștiințare ... danielamoldovanu danielamoldovanu Bună ziua, Soțul meu a primit după 5 ani o înștiințare de executare silita cu popriri pt un împrumut de 250 lei la Feratum, ajuns dublu cu penalizări ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? stefp stefp Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am ... (vezi toată discuția)