Anuleaza succesiunea contractul de intretinere? Din cate stiu bunurile transferate prin contractul de intretinere nu mai intra in masa succesorala. Astazi o agentie imobiliara mi-a spus ca am nevoie de certificat de mostenitor pentru a putea vinde imobilul.
LaraXV
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am consultat un notar ieri si raspunsul este acelasi pe care l-am primit de la D-ul Niculescu Ionut. Banca ING este ce-a care abuzeaza cerand suplimentar acte care nu se pot elibera in acest caz, eu fiind legal proprietara in urma radierii uzufructului viager, si stipulata in OCPI. Mai nou, din cate observ anumite agentii imobiliare lucreaza cu asa numiti notari care refuza sa incheie contracte de vanzare cumparare fara acel document. Foarte straniu.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu. Agentul face telefonul fără fir. Nu a înțeles nimic.
Dvs ați încheiat un contract de întreținere, contract care spre deosebire de donație sau de testament, nu este o liberalitate (astfel încât sa se pună problema rezervei succesorale a fraților).
Contractul de întreținere este un contract cu titlu oneros. Dvs v-ati plătit casa sub forma prestării întreținerii.
Cu toate astea, unele bănci solicita declarația celorlalți moștenitori ca acel contract a fost unul real (nu donație sau vânzare deghizata) si că întreținerea a fost prestată corespunzător.
Fără aceste declaratii, băncile considera ca exista riscul ca la un moment dat, fratii dvs sa invoce ca nu i-ati ingijitit cum trebuie pe părinți.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Personal, consider un exces de zel din partea băncilor, care profitând de starea de necesitate a clienților "joacă caii" si cer și cele mai stupide documente.
Dacă întreținuții înșiși, care sunt decedati, nu au avut nimic de contestat/reprosat în privința îngrijirii, de ce ar face-o frații, care nu au locuit cu părinții ca să aprecieze?
La absolut orice contract, cer acte și declarații în plus.
Practic, ii limitează si îngrădesc libertatea unui cetățean de a dispune de proprietățile sale, fără acordul moștenitorilor.
Dacă părinții nu mai au bunuri, nu aveți de ce sa dezbateti moștenirea.
Obțineți de la frati declarații de renunțare la moștenirea părinților si depuneti-le la bancă, sa stea liniștiți.
Că și dacă se anulează contractul, efectul este ca imobilul revine în proprietatea părinților, iar prin renunțarea fraților, tot dvs sunteți unic moștenitor