avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită Ce poate face un salariat caruia i s-au blocat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Ce poate face un salariat caruia i s-au blocat conturile ...

Buna ziua. Va rog sa imi spune-ti ce poate face un salariat caruia i s-au blocat conturile ( un BEJ a cerut poprirea unei sume de bani in urma unui imprumut nerambursat ). Problema este ca salariul i se da acum cash pentru ca daca i se vireaza in cont, i se iau toti banii). Bej-ul a spus ca pana vine notificarea de poprire pe salariu ( firma o sa transfere banii catre BEJ in limita legii ) dar inca nu avem notificare. Angajatul poate face cerere catre BEJ sa i se delocheze conturile pentru ca trebuie/vrea sa isi primeasca salariul prin banca. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elena.mihai , utilizator 22:57, 5 Septembrie 2025
Depinde de ce urmăriți, de sumele totale, dacă doriți să le achitați mai repede sau nu etc. În principiu executorii sunt destul de inflexibili, dacă în contul poprit intră doar salariul puteți face o înțelegere cu creditorul. Pentru salariul deja poprit integral puteți face o contestație în termen de 15 zile de la poprire. Este irelevant pentru creditor dacă încasează un sfert din salariu de la angajator sau de la bancă, prin urmare poate lua măsuri, în general nu prea le iau însă. Vorbiți cu un avocat să vă ajute.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire andreea8515 andreea8515 buna seara. Am o intrebare...am o restanta la o banca, am primit notificare pentru intarziere, momentan nu incasez salariul in nici un cont bancar si nici ... (vezi toată discuția)