Am un credit de nevoi personale și un credit ipotecar de la doua bănci diferite, cel de nevoi personale nu am mai putut să-l plătesc și am depășit 90 de zile, întrebarea mea poate să-mi afecteze creditul ipotecar dacă la acesta plătesc încă rata și nu sunt restant adică banca cu creditul de nevoi personale sa ceară bănci cu creditul ipotecar executarea locuinței?
Banca unde aveti creditul de nevoi personale nu va cere nimic celeilalte banci . Ea va apela la un executor care va incerca sa execute bunul ipotecat . Acesta va anunta banca cu ipoteca de executarea inceputa , iar banca nu va avea incotro , chiar daca sunteti la zi cu rata , decat sa va declare scadent anticipat creditul ipotecar , sa valorifice ipoteca , sa acopere imprumutul ipotecar , restul mergand catre celalalt imprumut . Daca mai ramane ceva , veti primi dvs. diferenta . Daca suma nu ajunge pentru cele doua credite ( e cat se poate de probabil asta ) , ramaneti dator la ambele banci , iar executorii va executa alte bunuri , conturi , salarii , girantii ( daca exista ) , etc. Neplatind , riscati foarte mult . Mult mai bine era daca incercati o refinantare care sa va scada rata , poate chiar la amble credite , care sa se intinda pe o perioada mai lunga . Ar trebui sa vorbiti urgent cu bancile , poate nu a fost inca declarat scadent anticipat creditul de nevoi personale . Banca nu e obligata sa accepte , dar e posibil sa fie de acord . Merita sa incercati …
Probleme cu creditul
maria51
am girat pe un coleg la banca DECEBAL DEVA,colegul a mai contactat un credit cu gaj apartament,mentionez ca ambele credite le-a facut in acelas an,la creditul ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiri sa fac?
ianos
Am un ap cu 2 camere care este girat la o banca pentru suma de 50000 ron La acea banca sunt cu ratele la zi Azi am primit de la un executor jud o instiintare ... (vezi toată discuția)