avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună, oare pot să deranjez cu o întrebare? Am dorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună, oare pot să deranjez cu o întrebare? Am dorii să cumpărăm ...

Bună, oare pot să deranjez cu o întrebare?
Am dorii să cumpărăm un lot dintr-un teren, propietarul în data de 4 septembrie a depus actele pentru parcelare, iar ieri ne-a trimis un document pentru care dezmembrarea a fost aprobată de OCPI ,și dorește ca mâine să ne întâlnim la notar ca să facem contractul de vânzare-cumpărare. Întrebarea mea este dacă nu trebuia așteptat și după CF-ul nou , sau poate fii cumpărat în această fază. O să atașez și documentul primit
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:25, 17 Septembrie 2025
In opinia mea , nu aveti cum sa faceti totul maine . Cred ca-l va lamuri notarul pe vanzator . Daca va face altfel ( desi nu e probabil ) , spuneti-i dvs. notarului despre dezmembrare . Cu documentul de aprobare a dezmembrarii de la OCPI , vor trebui inregistrate in Cartea funciara noile numere cadastrale . Abia dupa , se poate scoate extras cf pe acea parcela . Dezmembrarea nu se face pe cote-parti , ci pe parcele de sine statatoare , coordonatele noilor parcele se inregistreaza pe un sistem satelitar , de catre topograful care a facut dezlipirea . Cert nu se va putea intocmi contractul de v-c maine .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Mâine la notariat cereți să vi se arate CF-ul aferent celor 2 parcele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in ... Elenipanagos Elenipanagos Buna ziua,detin un teren trecut extravilan in cadastru si in cartea funciara,dar in noile planuri ale primariei jumate este trecut intravilan,ce trebuie ... (vezi toată discuția)
As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)