Bună, oare pot să deranjez cu o întrebare?
Am dorii să cumpărăm un lot dintr-un teren, propietarul în data de 4 septembrie a depus actele pentru parcelare, iar ieri ne-a trimis un document pentru care dezmembrarea a fost aprobată de OCPI ,și dorește ca mâine să ne întâlnim la notar ca să facem contractul de vânzare-cumpărare. Întrebarea mea este dacă nu trebuia așteptat și după CF-ul nou , sau poate fii cumpărat în această fază. O să atașez și documentul primit
In opinia mea , nu aveti cum sa faceti totul maine . Cred ca-l va lamuri notarul pe vanzator . Daca va face altfel ( desi nu e probabil ) , spuneti-i dvs. notarului despre dezmembrare . Cu documentul de aprobare a dezmembrarii de la OCPI , vor trebui inregistrate in Cartea funciara noile numere cadastrale . Abia dupa , se poate scoate extras cf pe acea parcela . Dezmembrarea nu se face pe cote-parti , ci pe parcele de sine statatoare , coordonatele noilor parcele se inregistreaza pe un sistem satelitar , de catre topograful care a facut dezlipirea . Cert nu se va putea intocmi contractul de v-c maine .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025 CHKa, utilizator