avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua.Ma puteti ajuta va rog? Eu ca si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua.Ma puteti ajuta va rog? Eu ca si reprezentant legal ...

Buna ziua.Ma puteti ajuta va rog?
Eu ca si reprezentant legal al societatii, cu contract individual de munca , doresc incetarea CIM cu acordul partilor. Cum procedez la formularea "Cererii de incetare CIM cu acordul partilor?
Decizia de incetare Cim cum o formulez tinand cont de faptul ca EU sunt reprezentantul firmei?
Va multumesc
În situația unor conflicte, sigur, este bine ca orice pas să fie documentat, eu nu m-am referit decât la situația expusă unde cererea nu e necesară nici verbal, actul pe care îl văd relevant în situația data este un acord de încetare, nici măcar o decizie nu e necesară.
Eu nu spun că nu e asta practica, nu mă contrez cu tine și știu că așa se procedează în firmele mari, unde procedura internă oricum impune anumiți pași și e normal, le scriu regulamentele și procedurile. Eu spun că nu e nevoie, sigur ca se poate face. POți să faci și o cerere către angajatori să vezi dacă vrea să vbă vedeți mâine să semnați, dar nu e necesară. POți să ceri o altă întâlnire în scris, dar toate cererile, deși uneori bine de documentat, în situația asta sunt inutile și nnu sunt necesare cf. legii. Poți încheia contractul direct cu acordul, fără cerere și fără decizie măcar. Un acord de încetare e o manifestare neîndoielnică.

Decizia citată privește altă situație, de conflict și demisie.
Nu e vorba de cearta.. practica majoritara uzitata este in sensul mentionat de mine, nu spun ca nu exista si acorduri de incetare - situatie in care, asa cum ai mentionat - nu mai este nevoie de o cerere in prealabil.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dacă suntem de acord, de ce mai discutăm?
Practica este în alte cazuri, ar fi bine să analizăm la fiecare act dacă ne trebvuie, cum ne trebvuie încheiat șio să nu el facem așa, într-o interție.
Ei încerc să îi explic userului cum funcționează, asta zicea că vrea să știe. Dacă înțelege, poate alege să încheie și acte redundante, nu zic nu, dar dacă le face copy-paste, atunci clar nu înțelege scopul fiecăruia. Va ajunge să facă un lucru pentru că „noi așa facem”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim cu art.55(b) din codul muncii riana02 riana02 Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva daca se poate ca eu in calitate de angajator sa cer incetarea contractului de munca cu art.55(b) din codul muncii ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim abuziv! danyels danyels Buna ziua!Miercurea trecuta mi-a fost adusa la cunostinta decizia de desfacere a contractului de munca conform art.55,lit.b.Mentionez ca nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)
Incetarea cim cu art. 55, lit.b) din codul muncii anamariagroza anamariagroza 1.daca un contract de munca inceteaza in baza art.55 lit b (initiativa vine din partea salariatului) mai este nevoie de preaviz? (vezi toată discuția)