Bună ziua!
Am o nedumerire. Casa în regim P+E al copiilor mei are o terasa acoperita înspre curte, terasă situată la etajul I., amenajata deasupra unei anexe alipite de casa. Acperisul terasei este prelungit si in afara terasei pentru a proteja scarile de acces de la parter.
Intrebarea mea este, daca acest acoperis aflat la etajul I, din care o parte acopera terasa, se ia împreuna în calcul cu prelunirea acestuia care deservește parterul, adică se calculeaza împreuna de doua ori la suprafa desfasurata a constructiei? (se adună o data suprafața etajului si o data în totalitate la suprafata parterului, unde de fapt această prelungire al acoperisului se afla la et I, unde a fost deja luat in calcul.
Sau, la et.I calculăm doar acoperisul terasei propriu zise,, fara prelungirea care deserveste protejarea scarilor de la parter si atunci prelungirea o calculam doar la parter. Adică, la suprafața amprentei la sol a casei se adaugă proiecția acoperișului la fiecare nivel?
Va mulțumesc anticipat și îmi cer scuze daca am povestit prea complicat.
Mulțumesc pentru răspuns, dar aș mai adăuga următoarele:
Acoperisul (implicit și prelunirea sa) este necirculabil, e construit în pantă, dar topograful a luat în calcul aria de sub această prelungire a acoperisului, adică proiecția sa la sol, denumind-o terasa acoperita.
Intrebarea mea e de ce a luat în calcul DE DOUA ORI aceasta suprafață a proiecției, dacă acoerisul este construit peste etajul I, l-a luat în calcul pentru fiecare nivel, o dată pentru etaj și încă o dată pentru parter, deși la etaj e liber sub această prelungire a acoperișului, nu are planșeu, deci această așa-zisă terasa ar fi doar la parter, unde avem solul curții sub picioare.
Să luăm ca exemplu, o casă cu mai multe etaje care are acoperisul în prelungire pentru o protecție mai bună a scărilor de acces de la parter. La calculul suprafeței desfăsurate, se adaugă aria proiecției la sol de sub a ceastă prelungire a acoperisului, la fiecare nivel? E ca și cum am avea terasa la fiecare nivel, deși nu este planșeu decît solul de la parter.
Vă mulțumesc anticipat!