avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am o nedumerire. Casa în regim P+E al copiilor mei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am o nedumerire. Casa în regim P+E al copiilor mei ...

Bună ziua!
Am o nedumerire. Casa în regim P+E al copiilor mei are o terasa acoperita înspre curte, terasă situată la etajul I., amenajata deasupra unei anexe alipite de casa. Acperisul terasei este prelungit si in afara terasei pentru a proteja scarile de acces de la parter.
Intrebarea mea este, daca acest acoperis aflat la etajul I, din care o parte acopera terasa, se ia împreuna în calcul cu prelunirea acestuia care deservește parterul, adică se calculeaza împreuna de doua ori la suprafa desfasurata a constructiei? (se adună o data suprafața etajului si o data în totalitate la suprafata parterului, unde de fapt această prelungire al acoperisului se afla la et I, unde a fost deja luat in calcul.
Sau, la et.I calculăm doar acoperisul terasei propriu zise,, fara prelungirea care deserveste protejarea scarilor de la parter si atunci prelungirea o calculam doar la parter. Adică, la suprafața amprentei la sol a casei se adaugă proiecția acoperișului la fiecare nivel?
Va mulțumesc anticipat și îmi cer scuze daca am povestit prea complicat.
Cel mai recent răspuns: mihokibi , utilizator 05:15, 27 Septembrie 2025
Buna ziua

Intrebarea este daca acel acopris este circulabil sau nu.

Daca este circulabil se ia in calcul pentru amprenta la sol. Daca nu este circulabil nu se ia in calcul.
Mulțumesc pentru răspuns, dar aș mai adăuga următoarele:
Acoperisul (implicit și prelunirea sa) este necirculabil, e construit în pantă, dar topograful a luat în calcul aria de sub această prelungire a acoperisului, adică proiecția sa la sol, denumind-o terasa acoperita.
Intrebarea mea e de ce a luat în calcul DE DOUA ORI aceasta suprafață a proiecției, dacă acoerisul este construit peste etajul I, l-a luat în calcul pentru fiecare nivel, o dată pentru etaj și încă o dată pentru parter, deși la etaj e liber sub această prelungire a acoperișului, nu are planșeu, deci această așa-zisă terasa ar fi doar la parter, unde avem solul curții sub picioare.
Să luăm ca exemplu, o casă cu mai multe etaje care are acoperisul în prelungire pentru o protecție mai bună a scărilor de acces de la parter. La calculul suprafeței desfăsurate, se adaugă aria proiecției la sol de sub a ceastă prelungire a acoperisului, la fiecare nivel? E ca și cum am avea terasa la fiecare nivel, deși nu este planșeu decît solul de la parter.
Vă mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuratori cadastrale amisilisteanu amisilisteanu Buna seara, Ma intereseaza cum se face o masuratoare corecta a amprentei la sol a unei case. Se masoara pana la zidul casei sau amprenta cuprinde si soclul ... (vezi toată discuția)
Procent de ocupare al terenului Ovidiu Davidescu Ovidiu Davidescu Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca proiectia unui balcon, realizat la peste 3 metri inaltime intra la POT\'ul imobilului sau nu?....Am o casa si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)