avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită In urma unei recalculări obținută printr-un proces, ...
Discuție deschisă în Executare silită

In urma unei recalculări obținută printr-un proces, am primit ...

In urma unei recalculări obținută printr-un proces, am primit o sumă de bani de la casa de pensii. După un timp casa de pensii a stabilit că a fost o eroare și trebuie să returnez o parte din bani, si au stabilit ei o poprire lunara de aprox 2500 lei adică 1/3 din pensia neta de 7500. Însă în urma unui împrumut anterior, eu mai am o rata lunara cu reținere din cont de 3200 Ron. Le-am adus celor de la casa de pensii la cunoștință că poprirea lor împreună cu rata de la banca depășește plafonul legal de 50% din venitul net și mi-au răspuns că ei au stabilit suma conform art. 729 din legea 134/2010. Ce demers as putea sa fac in continuare ca totalul reținerilor sa nu depășească 50% din venitul net?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 23:49, 7 Octombrie 2025
Numai sumele executate silit se limiteaza - pentru mai multe executari - la 50% . Faptul ca mai aveti si alte datorii , dar care nu sunt in executare silita , nu au relevanta . Casa de Pensii a procedat legal .
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea limitelor legale în cazul cumulului dintre popriri ... Degustibus Degustibus Aplicarea limitelor legale în cazul cumulului dintre popriri și rețineri voluntare (rate CAR) Am un salariat care are în prezent cinci executări silite ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Procent maxim din venit edmond11 edmond11 Buna ziua, In urma procesului de majorare a pensiei alimentare, mi s-a stabilit procentul de 25%. Aceasta majorare de pensie trebuie platita de la data ... (vezi toată discuția)