Buna ziua!
Am o problema: m-am anagajat la o firma incepand cu data de 15.03.1997. In cartea de munca este trecut salariul de baza lunar 400.000, iar in adeverinta eliberata de angajator (pentru perioada 15.03.1997-01.04.2001) ptr luna martie 1997 este trecut ca venit total lunar, suma integrala, 400.000. Nu s-a tinut cont ca este lucrat partial in luna respectiva. Restul adeverintei este corecta. Exista riscul sa nu fie luata in considerare? Am solicitat o noua adeverinta, dar dureaza. Eu trebuie sa depun dosarul luna aceasta.
Multumesc!
Problema mea este ca in luna martie am lucrat doar 15.03-31.03. Si venitul de pe adeverinta trebuia sa fie 400000/2=200.000. Cine a completat a trecut 400.000. Imi este teama ca nu vor lua in considerare adeverinta si ma gandeam ca poate sunt situatii de care stiti si ce s-a intamplat. Multumesc!
Dacă în adeverință este menționat 400.000 lei pentru intervalul 15/03/1997 la 31/03/1997, atunci casa ar trebui să țină cont de adeverință. Problema este că datele din carnetul de muncă se contrazic major cu cele din adeverință. Nu știu cum va interpreta casa locală. Depuneți dosarul și în funcție de cum va reacționa casa locală, veți mai depune sau nu o nouă adeverință. Oricum acele sporuri nu poate avea o mare influență asupra cuantumului pensiei.
Se va lua in calcul venitul trecut in adeverinta, va spun din practica intalnita la multe Case de pensii .. daca are suspiciuni fie va va solicita copii de pe actele care atesta raportul juridic de munca, fie va solicita un punct de vedere de la ITM cu privire la salariul realizat in acea perioada.
Plata salariu
diana45
Buna seara, la firma la care lucrez se face plata salariului in 2 transe. La sfarsitul lunii se da avansul si pe 15 se da lichidarea. Pe luna martie voi avea ... (vezi toată discuția)