avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Din motive religioase, nu vreau carte electronică de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Din motive religioase, nu vreau carte electronică de identitate...

Bună seara.Va rog să mă îndrumați și pe mine.Din motive religioase,nu vreau noile acte de indentitate CEI și CIS,vreau buletin de identitate model 1997 sau provizoriu pe un an.Ce mă sfătuiți?!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:05, 13 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În conformitate cu prevederile art. 16 al. (3) din OUG nr. 97/2005, de la data realizării condițiilor tehnice pentru eliberarea cărții electronice de identitate, cetățenii români pot opta pentru eliberarea:
a) unei cărți electronice de identitate - CEI;
b) unei cărți de identitate simple - CIS,

Cartea de identitate model 1997 nu se mai tipărește.

Cartea de identitate provizorie se eliberează doar în condițiile în care solicitantul nu deține toate actele necesare eliberării actului de identitate.

Cam acestea sunt opțiunile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu obtinerea cartii de indentitate simple dan996 dan996 Buna ziua! Unul din parintii mei se confrunta cu o problema care nu ar trebuii sa existe. Cartea de identitate i-a expirat iar pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Termenul de valabilitate pt cartea de identitate simpla pt persoane peste 20 ani radudownload radudownload 1. Ce termen de valabilitate are Cartea de Identitate Simpla (CIS) pt o persoana peste 20 ani? Cei de la Directia de Evidenta Populatiei mi-au spus ieri ca nu ... (vezi toată discuția)