avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost citat la politia rutiera pentru un accident ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost citat la politia rutiera pentru un accident ...

Buna ziua ,
Am fost citat la politia rutiera pentru un accident rutier minor , dupa ce m-am prezentat agentul constatator m-a acuzat ca am plecat de la fata locului sanctionanduma cu amenda si retinerea permisului ptr 30 zile .
Mentionez ca a facut afirmatii calomnioase la adresa mea si s-a transformat in aparatorul celui care a reclamat , a facut poza la masina mea pe partea opusa unde s-a declarat ca eu as fi lovit masina cealalta unde eu am niste zgarieturi minore ( aproape invizibile ) de care eu nici nu stiam si culmea cu telefonul mobil( posibil personal)- nu trebuie sa aiba aparat foto omologat?
Ulterior am constatat ca nu mi s-a emis autorizatie de reparatie .
Intrebarea mea este daca Agentul constatator avea obligatia de a imi emite autorizatie de reparatie si care este legea pentru a putea face dovada de abuz in instanta.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2025
cretu06, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:18, 18 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți plângere împotriva p-v de contravenție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda nemeritata SPP SPP buna ziua. incerc pe scurt sa va explic problema mea. am fost la politie sa declar ca mi-a lovit cineva masina. politistul a observat pe masina mea si alte ... (vezi toată discuția)
Constatare asigurator rca ciprianagapie ciprianagapie Buna ziua. Azi am avut o tamponare, din vina mea, prin care s-a produs avarierea masinii mele si a celeilalte din trafic. Am completat formularul de ... (vezi toată discuția)
Cine este agentul constatator? inregistrare video sau plansa foto? cyan cyan conform art. 109 din oug 195 constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac direct de politistul rutier iar constatarea contraventiilor se poate ... (vezi toată discuția)