avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Am primit o suspendarea a permisului pt 60 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Am primit o suspendarea a permisului pt 60 de zile ...

Bună ziua. Am primit o suspendarea a permisului pt 60 de zile nejustificată zic eu. Am încetinit la stop m-am asigurat era un camion în rampă mergea încet am. considerat că am destul timp si am traversat intersecția și în spatele meu poliția care a spus că șoferul lcamionului a frânat. Pe procesul verbal scrie neacordarea priorității- 60 de zile si 1200 ron amendă si folosirea telefonului -avertisment . Eu am recunoscut în proces că am încetinit si că am timp sa trec. Am mai investigat problema și legea zice că maxim 30 de zile pt neoprirea la stop si 60 de zile daca in plus se întâmplă evenimente accidente etc. Am șanse dacă contest să-mi reducă suspendarea la 30 de zile.?
Cel mai recent răspuns: Bogi1234 , utilizator 18:01, 19 Octombrie 2025
Buna ziua

Din cate ati spus, dvs ati fost sanctionat pt neacordarea prioritatii.

In acest caz, sanctiunea este corecta. Conform OUG 195/2002, art 101, alin 3, lif f: Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.

Puteti bineinteles sa contestati fapta, dar drebuie sa puteti dovedi ca acel camion nu si-a modificat brusc nici viteza si nici directia de mers (nu a franat si nu v-a ocolit).

Daca aveti o camera de bord si filmarea confirma cele spuse, aveti sanse. Daca nu, e cuvantul dvs impotriva cuvantului lor si sansele sunt aproape inexistente.

Ăsta am.gasit. Vreau sa știu dacă este corectă sau nu aplicarea pedepsei în funcție de gravitatea faptei. Teoretic ar fi trebuit 30 de zile plus amendă corespunzătoare din perspectiva mea. De cauza asta cer unele îndrumări

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
BogdanGri a scris:

Buna ziua

Din cate ati spus, dvs ati fost sanctionat pt neacordarea prioritatii.

In acest caz, sanctiunea este corecta. Conform OUG 195/2002, art 101, alin 3, lif f: Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.

Puteti bineinteles sa contestati fapta, dar drebuie sa puteti dovedi ca acel camion nu si-a modificat brusc nici viteza si nici directia de mers (nu a franat si nu v-a ocolit).

Daca aveti o camera de bord si filmarea confirma cele spuse, aveti sanse. Daca nu, e cuvantul dvs impotriva cuvantului lor si sansele sunt aproape inexistente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a reținut permisul de conducere pentru două luni pentru ... Alexandru Catalin 1973 Alexandru Catalin 1973 Mi sa reținut permisul de conducere pentru două luni pentru neacordare de prioritate la un autovehicul .Este corect sau trebuia doar o luna ? (vezi toată discuția)
Accident - neacordare prioritate sau neadaptarea vitezei la conditiile de drum ContSters306266 ContSters306266 Buna ziua , Ma numesc Alexandru si doresc sa stiu care sanctiuni sau amenzi sunt mai \\"potrivite\\" pentru un accident unde trebuia sa cedez prioritatea ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni pentru neacordarea de prioritate intr-o intersectie catapopescu7 catapopescu7 ce sanctiune prineste o persoana care conduce un automobil si nu acorda prioritate intr-o intersectie.va multumesc! (vezi toată discuția)