avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Carne stricata inainte de termenul de expirare - am ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Carne stricata inainte de termenul de expirare - am cumparat ...

Carne stricata inainte de termenul de expirare - am cumparat pe data de 15.10 carne cu termen de expirare pe 23.10. Astazi, cand am deschis ambalajul, m-a izbit un miros oribil de carne stricata. Intrucat termenul este pe 23, iar astazi suntem in 19, m-am dus inapoi cu carnea sa o returnez, dar mi s-a spus ca nu se poate, deoarece trebuia adusa in aceeasi zi, nu peste 4 zile, fiind vorba de carne. As dori sa stiu daca este corect sau nu, intrucat carnea expira pe 23. Este corect sa imi fie refuzat returul?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:06, 24 Octombrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și ciorba la o temperatura de 1-4 grade în frigider se păstrează doar 2 zile nealterată.
A treia zi trebuie să-i dai o undă de clocot de 4-5 minute ca să distrugi bacteriile care fermentează, dacă vrei să nu te îmbolnăvești, că riști să faci indigestie, diaree infecțioasă.....

Orice cadavru miroase a stricăciune/mortăciune după 3 zile, chiar și în frigider.
Carnea proaspătă, se ține OBLIGATORIU în congelator până în ziua în care o fierbi, sau o frigi la grătar.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2025
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au avut dreptate, am pățit si eu așa după doar o zi. Dar m-am dus la raft am luat un alt pachet identic si l-am desfăcut in fața lor după ce le-am spus că dacă e ok o să il plătesc. Era si acea carne stricată de s-a umplut magazinul de miros așa că mi-au dat banii înapoi. Puteți proceda așa pe viitor că oricum trebuie să cumpărați altă carne, nu pierdeți nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simpatică abordare!

Dar poate era cazul de o sesizare la ANPC și la DSV împotriva acelui magazin...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și eu am avut o returnare a doua zi. Dar cumpărasem seara cu 5 min înainte de închidere. Am vrut să folosesc in seara acea. A doua zi la cca 20 de minute după deschidere eram la ei. Nu au comentat nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie frigider mia_livia mia_livia Buna seara. Am un frigider cumparat in mai 2014 cu 5 ani garantie. In septembrie 2014 cand eram in concediu s-a stricat ventilatorul si s-a stricat toata ... (vezi toată discuția)
Legea 249/2015 AlexandruAngelaGeorgiana AlexandruAngelaGeorgiana Buna ziua! As vrea, va rog, sa imi dati mai multe informatii despre legea 249/2015 „Art. 16, punctul 8 – Se interzice condiţionarea, sub orice formă, a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin simonasimona111 simonasimona111 Buna. Am cumparat acum o sapt un un produs de imbracaminte pentru un cadou. Nu sunt sigura ca produsul va fii bun. Am intrebat respectiva comercianta daca prin ... (vezi toată discuția)