avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt de curand tutorele unei persoane puse sub ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt de curand tutorele unei persoane puse sub interdictie. Domnia sa ...

Sunt de curand tutorele unei persoane puse sub interdictie. Domnia sa are o pensie de handicap aprox 700 lei si o indemnizatie de insotitor de 2300 lei.O ruda care il ingrijeste, ii duce de mancare, doctoriile, tigarile, plateste utilitatile, spala,. Doamna insista ca nu ii ajunge pensia asistatului deoarece considera ca indemnizatia de insotitor i se cuvine! Intrebarea mea este, eu ce suma trebuie sa urmaresc si sa justific cum se cheltuieste? Pensia de handicap a domnului? sau si indemnizatia de insotitor? Nu stiu cum sa ii asigur traiul din 700 de lei! Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:52, 21 Octombrie 2025
La gradul GRAV cu însoțitor primește lunar:
- 728 lei indemnizație de handicap
- 2.574 lei indemnizație de însoțitor

Indemnizația de însoțitor (2.574 lei) este destinată plății îngrijitoarei care are grijă de el.
Cei 2 pot negocia o sumă mai mică, pentru plata lunară pe care să o primească îngrijitoarea, dar nu mai mult de 2.574 lei.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoană cu grad de handicap grav poate să primească ... Mariana Stefan Mariana Stefan Bună ziua! O persoană cu grad de handicap grav poate să primească salariul de la primărie de care aparține? Că sa poată să își plătească ... (vezi toată discuția)
Cass oprit la persoanele cu handicap Sms 67 Sms 67 Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o problema: in urma unui diagnostic ... Maricica124 Maricica124 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema: in urma unui diagnostic foarte grav mi-a fost aprobata indemnizatia de handicap grav cu insotitor eu depunand ... (vezi toată discuția)