avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelamuriri executare silita imobil!
Discuție deschisă în Executare silită

Nelamuriri executare silita imobil!

Intentionez sa cumpar un imobil prin licitatie publica.Intrebarea mea este:daca cel care acum locuieste acolo are datorii mari la apa,lumina,gaz,etc...va trebui sa le platesc eu ?Va multumesc pentru orice detaliu pe care mi-l puteti oferi in legatura cu acest aspect!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:19, 16 Februarie 2010
De regula in astfel de cazuri transmiterea proprietatii se face fara sarcini. Orice debit trebuie platit de catre debitor. Nu uitati sa cereti acest lucru celui care tine licitatia. In procesul verbal de licitatie sa se mentioneze expres acest lucru, transmiterea proprietatii fara sarcini.
Va multumesc pentru raspuns.Ar mai fi si alte aspecte importante la care sa fiu atent?
Imobilul este liber de sarcini la cumparare.
Daca doriti acest imobil pentru a fi imediat locuit, trebuie sa va informati ce persoane-l ocupa.
Evacuarea este in sarcina d-voastra.

o speta ar fi aici
[ link extern ]
si aici am gasit un articol interesant
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
Narcizaa, utilizator
Am o opinie personala privind interpretarea "liber de orice sarcini la cumparare":)
Posibil sa ma insel dar, sincer, nu cred.Chiar m-ar interesa si alte opinii pe marginea acestui aspect, destul de delicat, dealtfel...mai ales pentru "adjudecatar"!
Atunci cand se preda imobilul de catre executorul judecatoresc, adjudecatarului, "imobil liber de orice sarcini", atunci acel imobil trebuie sa fie si in fapt "liber de orice sarcini", nu numai "in drept".
Ceea ce in traducere libera s-ar numi "fara chiriasi/alte persoane" care ocupa imobilul iar evacuarea ar trebui efectuata in baza "actului de adjudecare", de catre executor...din "oficiu"...deoarece preda imobilul "liber de orice sarcini", si in fapt si in drept.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
adjudecare imobil eugennico eugennico Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie. Am ... (vezi toată discuția)
Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)