avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatie emitere factura catre proprietar cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatie emitere factura catre proprietar cu costurile de intretinere

Buna seara.
In condominiul nostru este un apartament al carui proprietar este o institutie (se pare ca aceasta institutie are mai multe apartamente in proprietate, pt.angajati). Administratorul institutiei insista ca asociatia de proprietari e obligata sa emita factura pt.costurile de intretinere, incepand cu luna septembrie ac. Nu am gasit nicaieri prevazuta aceasta obligatie. Ma ajutati va rog cu un raspuns, respectiv cu o baza legala daca e cazul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:58, 12 Noiembrie 2025
Bună ziua,

Aveți atașată acestui articol
www.avocatnet.ro/articol_666... -
o clarificare ANAF din 2024, se poate descărca. Dacă administratorul instituției are cunoștință de modificări apărute recent să vi le prezinte concret, nu sub formă de propoziție.

Asociațiile de proprietari nu trebuie să emită facturi către proprietari și nici să le transmită în e-Factura. Sistemul e obligatoriu dacă se derulează activități economice

În consecință, pentru cheltuielile cu utilitățile furnizate asociației de proprietari și pe care aceasta din urmă le repartizează ulterior proprietarilor potrivit prevederilor Legii 196/2018, asociația de proprietari nu are calitate de operator economic în sensul OUG 120/2021, întrucât nu realizează o activitate economică și nu are obligația de a emite factură pentru aceste cheltuieli.”, explică autoritățile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! firma noastră deține 2 proprietăți(apartamente) ... B.Cristina*6 B.Cristina*6 Bună seara! Firma noastră deține 2 proprietăți(apartamente) într-un bloc de locuințe având și puncte de lucru pentru ele,iar asociația de proprietari ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa inscriu firma in e-factura pentru ca lucram cu autoritatile statului? ionela11 ionela11 Buna ziua, Trebuie sa inscriu firma in e-factura obligatoriu de la 01.07.2022 pentru ca lucram cu autoritatile statului? Cum functioneaza acest ... (vezi toată discuția)
Sunt furnizor pe emag marketplace și am primit o factura AdrianaPopteanu79 AdrianaPopteanu79 Bună ziua, Sunt furnizor pe eMAG Marketplace și am primit o autofactură emisă de eMAG în numele firmei mele. Problema este că această autofactură nu ... (vezi toată discuția)