avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Clarificări contestație Decizie privind recuperarea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Clarificări contestație Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit

Intrebarea este referitoare la o Decizie privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale, in care se cere plata unei sume in baza Legii pensiilor militare L223/2015, art.27, alin.1, ce se va recupera conform L207/2015 privind Codul de procedura fiscala. Deoarece am constatat ca Decizia Casei de pensii se bazeaza pe o Decizie a Comisiei medicale care a fost anulata fara ca acest lucru sa ajunga sa fie cunoscut de Casa de pensii, noi am facut imediat contestatie la Casa de pensii pentru a anula Decizia de plata. Intrebarea este daca Casa de pensii mai are dreptul sa rezolve contestatia sau trebuie sa o depunem direct la Instanta de la domiciliu si in cat timp avem dreptul sa o depunem pentru a nu ramane definitiva ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:36, 20 Noiembrie 2025
Deciziile emise de casele de pensie sectoriale pot fi atacate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile de contestații care funcționează în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații.

Termenul de soluționare a contestației este de 45 de zile de la data înregistrării acesteia.
În situația în care contestația nu este soluționată de comisiile de contestații în termenul de 45 de zile, deciziile de pensie pot fi atacate la instanța în a cărei rază teritorială își are domiciliul ori sediul reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)
Furt sau nevoi ale mapn pentru interceptarea ozn-rilor flocirel flocirel In anul 2010 am fost... sanctionat(ca toata lumea) cu 25 %,am inteles in sensul ca a fost condamnata toata lumea.Primesc mai acusica cateva zile o noua decizie ... (vezi toată discuția)
La ce articol de lege sa ma refer ? ContSters326883 ContSters326883 Mi s-a respins dosarul de inscriere la pensie la limita de virsta . Va rog sa-mi spuneti la ce lege sa ma refer cind voi cere judecatorului cererea la ... (vezi toată discuția)