avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA o problema
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

o problema

sc alfa srl cu sediul in Targoviste Romania,inregistrata in scopuri de tva in Romania conform art 153 livreaza catre ABC cu sediul in Ungaria minregistrata in scop de tva in Ungaria m ciuperci in valoare de 5000 de euro,fara tva.ciupercile sunt transportate din Romania in Ungaria de catre ABC.curs de schimb 1 euro=4,3 lei.Analizati operatiunea din punct de vedere al lui alfam stabilind si ce obligatii are din punct de vedere al tva.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:37, 16 Februarie 2010
societatea din romania factureaza fara tva, fiind vorba de o livrare intracomunitara de bunuri.

operatiunea este scutita cu drept de deducere, in urmatoarele conditii:

ART. 10 din OMFP nr.2222/2006 completat cu Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3419/2009:
(1) Scutirea de taxă pentru livrările intracomunitare de bunuri prevăzute la art. 143 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţiile de la pct. 1 şi 2 ale aceleiaşi litere a), se justifică pe baza următoarelor documente:
a) factura care trebuie să conţină informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi în care să fie menţionat codul de înregistrare în scopuri de TVA atribuit cumpărătorului în alt stat membru;
b) documentul care atestă că bunurile au fost transportate din România în alt stat membru;
şi, după caz,
c) orice alte documente, cum ar fi: contractul/comanda de vânzare/cumpărare, documentele de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E considerat export? Mircea1968 Mircea1968 Buna ziua, Am comandat pentru o firma inregistrata in Danemarca (EU) ceva materiale promotionale la o tipografie din Romania. Tipografia a emis factura fara ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)