avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum as putea sa ies din asociatia de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum as putea sa ies din asociatia de proprietari?

Eu cu asociatia de proprietari numai am nici o treaba, locuiesc la bloc, dar mi-am facut canalizare pentru apa rece separat, gazul este separat, iar tevile de caldura sunt taiate de la subsol, mai ramane de platit lumina de pe scara si femei de serviciu. De un an n-am mai dat pe acolo si cand am trecut in aceasta luna pe acolo m-am trezit cu 6 mil de plata la asociatie. M-am dus si le-am cerut fisa si nu au vrut sa mi-o dea. O anomalie pe care am vazuto la calcul este apa reziduala unde ma calculeaza asociatia, desi eu o platesc separat la RAGC, iar pe langa asta nici nu vin sa mai afiseze lunar cheltuielile legate de scara.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:14, 19 Februarie 2010
Va multumesc pentru raspunsuri, cand am spus ca nu beneficiez de nimic din partea asociatiei este adevarat, chiar daca ati spus ca peretii sau scara blocului este in administrarea asociatei, orice problema care s-a ivit in incita scarii s-a rezolvat fara ajutorul asociatiei, iar legat de caldura, nu am ce sa platesc atat timp cat nu sunt la CET, plus ca s-au taiat tevile de la subsol pe 2 tronsoane, cu acordul asociatie ca sa nu mai platim cota care revenea, legat de apa v-am mai spus am trasa apa separat si contract cu RAGC, unde imi factureaza apa reziduala, iar cei de la asociatie fac acelasi lucru chiar daca le-am spus. Din cauza acelei persoane care inca mai este racordat la CET noi nu putem sa ne desprindem de asociatie, stiu cazuri in care blocuri nu depind de asociatie. Ce parti comune sa platesc cand eu platesc catre asociatie doar salariile lor si cheltuielie ce tin de asociatie, exceptand salariul femeie de serviciu si lumina de pe casa scarii care sunt in valoare pe luna de 15 lei, iar eu platesc pe luna 50 lei, diferenta reprezentand salariile lor si cheltuielile lor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
dorup33, utilizator
Locuind intr-un bloc de locuinte care este si administrat, nu e lasat la voia intamplarii, Dv., indiferent cat de debransat sunteti de la toate tevile din cladire va aflati sub incidenta Legii 230/2007, indiferent ca sunteti membru sau nu al asociatiei.
Cu alte cuvinte, puteti sa iesiti din asociatie, dar asta nu inseamna ca veti fi scutit de platile la comun.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legat de ce ati precizat dumneavoastra am si eu o intrebare si cateva comentarii:

Intrebare: aveti acordul Asociatiei legat de modificarile pe care le-ati facut in instalatiile comune (ma refer la apa rece) ?

Coment:
Teoretic (inca n-am gasit in legislatie o procedura) iesirea din Asociatie se face in acelasi mod ca si intrarea... dupa obtinerea voturilor pe o scara sau un bloc prin hotarare a Adunarii Generale si tot ce urmeaza dupa (in situatia in care nu mai exista nici o parte comuna cu cei care raman in Asociatie)

Spuneti ca mai aveti un apartament bransat la sistemul centralizat? Daca nu tineti cont de viata respectivului e simplu: hotarare semnata de majoritatea celor aflati pe scara cu privire la debransarea totala si desfintarea sistemului centralizat urmata de o hatarare in Adunarea Generala.

Tot legat de iesirea din Asociatie... idea separarii totale de restul Asociatiei nu este deloc benefica. Chiar daca toti proprietarii unui bloc sau a unei scari sunt de acord, chiar daca nu exista nimic comun cu ceilalti problemele raman. Sunt foarte rare cazurile in care intotdeauna toti proprietarii unui bloc sau al unui tronson de scara sa cada de acord asupra a ceea ce e de facut si mai ales de platit. Spuneti ca v-ati separat... dar acoperisul, subsolul si peretii exteriori nu aveti cum sa-i separati si in prima zi in care e de rezolvat ceva veti intampina probleme in a strange fondurile necesare. Mai mult... lipsa personalitatii juridice va arunca in bataia vantului creat de furnizori si autoriati si nu veti fi capabil sa-i infruntati.

Din punctul meu de vedere optica dumneavoastra este inversa, as putea spune tipic romaneasca. Idea nu este sa renuntati, sa va izolati si sa va ascundeti de ceea ce nu va place sau nu vi se pare logic ci sa impingeti lucrurile intr-o directie normala si de bun simt. Daca Asociatia nu va ajuta si nu a facut nimic cand ati avut probleme... pai vina va apartine... de ce? Aveti toate armele necesare sa fortati orice conducere a unei Asociatii sa-si indeplineasca rolul si datoria pentru care au fost alesi si pentru care stau acolo. Aveti toate armele sa le "frecati ridichea" in mod inteligent si cu bun simt. In final sunt si banii dumneavoastra.

Concluzia si parerea mea: domnule dorup33 schimbati optica si modul de abordare, nu puteti sa va izolati atat timp cat locuiti intr-o comunitate in schimb puteti schimba in bine ceea ce nu este la locul lui.

Cu respect, Ra
elga50 a scris:

Locuind intr-un bloc de locuinte care este si administrat, nu e lasat la voia intamplarii, Dv., indiferent cat de debransat sunteti de la toate tevile din cladire va aflati sub incidenta Legii 230/2007, indiferent ca sunteti membru sau nu al asociatiei.
Cu alte cuvinte, puteti sa iesiti din asociatie, dar asta nu inseamna ca veti fi scutit de platile la comun.

Multumesc pentru informatie.
Domunule Ra,

Toate debransarile s-au facut cu acordul asociatie, eu nu am vorbit de izolare, ci pur si simplu am vrut sa stiu daca este o cale juridica de a renunta la asociatie. Asociatia nu ma poate ajuta daca am probleme cu furnizorii, pentru ca contractul este incheiat intre mine si furnizor. Aceste asociatii exista dinainte de 89 cu oamenii care lucreaza din acea vreme, transformandu-se dupa 90 in asociatii de proprietari din asociatii de locatari si s-au pus sub protectia unor legi. Daca eu le-am cerut modul cum au fost calculate cheltuielile mi-au spus ca nu am dreptul sa le vad decat dupa ce depun o cerere si sa astept 15 zile. Eu am fost seful scarii respective si cat timp am fost mereu am observat nereguli si i-am atentionat, ei scuzandu-se ca e o greseala umana care se remediaza. Cu ce fonduri sa ma ajute asocitia, daca eu am precizat ca orice problema s-a rezolvat fara interventia asociatiei, indiferent de natura ei.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
dorup33, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Spatii comerciale obligate la plata administratorului ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! In conditiile existentei la parterul imobilului a mai multor spatii comerciale, stiut fiind faptul ca acestea platesc separat gunoiul, nu ... (vezi toată discuția)