avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii in cazul in care nu e nici o persoana la intretinere

Pe scurt, am o garsoniera in Bucuresti in care nu locuieste nimeni din iunie.Deunazi am primit o factura pt incalzire pt lunile din urma(factura destul de mare).Exista vreun temei legal in care as putea combate decizia Asociatiei de Locatari avand in vedere ca toate caloriferele au fost inchise iar repartitoarele nu au inregistrat nimic in plus fata de iunie .Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Nexus11 , utilizator 13:29, 22 Februarie 2011
Inca o data multumesc pt raspuns.Da am dat in timp util citirea repartitoarelor(chiar ei le-au citit)si era consum 0.Deci ...habar nu am cum calculeaza ei o asemenea suma.Si,inca ceva,nu regasesc nicaieri in legea 230/2007 si nici in normele de aplicare situatia cu 0 pers la intretinere.Multumesc inca o data.
da, dar nu i-ati dat un sfat care sa-l ajute. intr-unapartament poate sa nu stea nici o persoana sau pot sta 100. pentru incalzire plata se face dupa cota parte indiviza, nu dupa numarul de persoane.
iar daca s-a considerat ca acolo ar sta o persoana, acea persoana este pusa la calcula pentru cheltuielile pe persoana, la cele pe cota indiviza fiind bun de plata indiferent daca sta cineva acolo sau nu, inclusiv la incalzire pe partile comune. la incalzirea pe caloriferele din casa, plata incalzirii se face conform contorizarii, ca de asta au fost puse. altfel le scoate din functiune, da drumul la robineti si plateste aceeasi bani. sau in acest caz se aplica o alta regula ?:D
iar daca depunea o cerere de scoatere de la plata pe persoana (conform citatului dat de dvs), oricum nu are niciun efect asupra consumului individual de incalzire de pe propriile-i calorifere, pentru ca trebuie sa se tina cont de consumul aratat de repartitoare.
concluzia .... daca au fost date lunar, in termenul stabilit de asociatie, acei fluturasi de citire a repartitoarelor si administratorul nu a tinut cont de ele, initiatorul topicului trebuia sa faca o contestatie la intretinere in termenul de 10 zile de la afisare. iar un "deviz" separat pentru incalzire mi se pare ilegal, sumele de incalzire trebuind a fi defalcate pe tabelul de intretinere. pentru ca asta platim cu totii, ceea ce este afisat acolo, inclusiv fond de rulment si fond de reparatii. restul pot fi considerati bani negri, mai ales daca nu se da chitanta cu antetul asociatiei
Nu gasiti pentru ca Dv. cautati raspunsul direct la intrebarea Dv.

In HG.1588 Dv.veti gasi impartirea cheltuielilor...si acolo, la cheltuieli pe cota-parte indiviza veti descoperi si caldura. In cazul acestei componente a cotei de intretinere, avand repartitoare, caldura este alcatuita din consum individual (in cazul Dv. 0) si din consum comun care se imparte pe cota-parte indiviza.
Nu are a face aici numarul de persoane, in niciun fel.
@carol_lorac
Cred ca mantu are de fapt 2 probleme si a creat confuzie prin exprimare, amestecandu-le.
Eu i-am raspuns la problema cu persoanele luate in calcul(ceea ce am si subliniat in postul anterior!) si dvs. la partea cu calculul caldurii!
Lamurirea acestei situatii vine chiar din ultimul mesaj al lui mantu:
Si,inca ceva,nu regasesc nicaieri in legea 230/2007 si nici in normele de aplicare situatia cu 0 pers la intretinere.

;)
ca sa impacam si capra si varza ...
domnule/doamna mantu ...
1. ca sa fiti scutit/a de la plata cheltuielilor pe persoana trebuie sa faceti o cerere scrisa catre comitet. insa acest lucru va scuteste doar de la cheltuielile pe persoana, nu insa si de la cele pe cota indiviza sau pe apartament (interfon)
2. pentru incalzire platit o cota parte datorata trecerii tevilor de incalzire prin apartamentul dvs, dar si pentru spatiile comune. pentru caloriferele din casa se tine cont de consumul aratat de repartitoare, neavind de-a face cu numarul de persoane care stau sau nu stau in apartament.

Alte discuții în legătură

Persoane zero la intretinere mirelate mirelate Detin un apartament nelocuit, la intretinere sunt zero persoane si am repartitoare de caldura. Am facut cerere de omitere de la calculul consumului de caldura, ... (vezi toată discuția)
Apartament gol de 4 ani - este legal sa fiu pus la intretinerea lunara cu 0.5 persoane?? danbrandan danbrandan sunt plecat din tara de mai bine de 4 ani, timp in care apartamentul meu de 2 camere din Sect.4 Bucuresti este nelocuit. Sunt pus la intretinerea lunara cu 0.5 ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)