Buna seara!
Situatia e urmatoarea:sunt parata intr-un dosar de iesire din indiviziune alaturi de fratele meu, reclamanta e sora noastra.Primul termen este peste o saptamana.
Reclamanta a luat legatura cu noi si am ajuns la o intelegere:sa impartim cele 10 parcele de teren arabil extravilan , printr-o tranzactie pe care s-o semnam in fata judecatorului la primul termen.
Pentru aceste suprafete nu exista schite cadastrale. Noi le stapanim impreuna,le-am arat dar sunt probleme ca unele locuri sunt mai aproape de sat,altele mai departe, unele au acces la sisteme de irigatii , altele nu etc.,si multa vreme nu ne-am inteles-pana acum cand fiecare a renuntat la unele dintre preferinte.
Intrebarea este:
Se poate iesi din indiviziunea succesorala fara cadastru?Sau sora noastra ne pacaleste sa semnam tranzactia facuta de avocatul ei , si apoi ne obliga instanta sa facem cadastru pentru parcelele care ne revin fiecaruia in urma tranzactiei?Pentru ca eu nu am bani si daca este necesar cadastrul, nu mai semnez tranzactia.
Va multumesc anticipat!
Se poate iesi din indiviziune fara cadastru iar solutia aleasa de dvs si fratii dumneavoastra este cea mia putin costisitoare. In urma tranzactiei se va pronunta o hotarare de expedient in baza careia fiecare dintre dvs poate sa-si faca cadastrul si-si poate intabula dreptul de proprietate in cartea funciara (ceea ce este recomandabil dar nu este o obligatie).
Instanta nu va obliga sa faceti cadastrul si intabularea. Aceste operatiuni se fac de fiecare proprietar pentru a se proteja impotriva pretentiilor eventualilor terti.