avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DEPUNERE SITUATII FINANCIARE ONRC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DEPUNERE SITUATII FINANCIARE ONRC

BUNA ZIUA
AM DEPUS SIATUATIILE FINANCIARE LA ONRC SI MI LE-A RESPINS CA NU AVEAM PROPUNERE DE REPARTIZARE A PROFITULUI SI ACOPERIREA PEIRDERII
E CEVA NOU AM VAZUT,....DESI LUCRU ACESTA APARE SI IN NOTA 3
EXISTA VREUN FORMULAR SPECIAL?
SAU IL FACEM NOI?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 11:11, 23 Februarie 2010
noi suntem din brasov
pe siteul onrc sunt precizate formalitatile de depunere a situatiilor financiare acolo apare ceva nou....si anume propunere de repartizare a profitului sau acoperire a pierderii..
in cazul nostru a fost pierdere dar in aga nu am precizat cum se va acoperi doar s-a stabilit ca este pierdere...si ca sa indeplinim si acest punct ..asa am hotarat sa acoprim pierderea
nu este obligatoriuy pentru toata lumea.trebuie sa precizam ca propunere cum acoperim pierderea
sper ca intelegeti ce am scris
o seara buna va doresc
Din ce stiu eu (am cautat in arhiva din memorie :D ) acest lucru se cerea din totdeauna. Doar ca Fiscul nu pretindea aceasta, deoarece nimeni nu se uita pe anexele la bilant.
In opinia mea , ar trebui facut un referat cu propunerile in cauza (dupa cum este cazul), iar in Hotararea AGA se mentioneaza ca s-au aprobat : bilantul (...) si referatul privind modul de (...) .
Daca la propuneri de repartizare a profitului stiu ce trebuie scris, nu prea am in minte nicio idee cu ce ar trebui insailat in propunerea de recuperare a pierderii.

@cameliaj - nutriti speranta ca cei de la Registrul Comertului din Bucuresti ar fi altfel decat cei din Brasov ?
De obicei nimic nu se aplica unitar la noi: nici la Reg Com nici la Adm Fin.
Cred ca din experienta dvs v-ati convins de acest lucru.
Ceea ce vi s-a solicitat intr-o adm de ex, nu seamana cu ceea ce vi s-a solicitat in alta adm. Cand in Buc nu se primeau D101 fara viza consutant fiscal, in provincie se primeau fara probleme.
De aceea am fost mai "curioasa " si am cerut detalii suplimentare.
:)
@cameliaj
intradevar in provincie s-au primit dec 101 fara viza consultant,dar apoi au trimis adrese cu avertisment catre firme ca au incalcat legeaX-(

-ajutati-ma si pe mine cu ordinea in dosarul de bilant.nu gasesc pe pagina ONRC-ului si pace#-o
In cererea de depunere a situatiilor financiare (formularul ONRC nr.10) se specifica la opis documente:
- situatiile financiare pe suport hartie si in forma electronica
- proces verbal al AGA
- raportul consiliului de administratie/directoratului
- raportul cenzorilor/auditorilor financiari
- declaratie pe proprie raspundere ca nu a infiintat activitate de la infiintare
- dovada taxa registru
- dovada taxa publixcare in M.Of.

Alte optiuni nu exista. Atunci, trebuie sa fim creativi in privinta primei pozitii, caci o alta pozitie nu se preteaza la dezvoltari :
- bilant - formularele 10,20,30,40
- discheta
- declaratia administratorului (si a contabilului)
- note explicative
- referat/nota cuprinzand propuneri de repartizare a profitului / masuri de recuperare a pierderii (conform celor discutate anterior).

Ma opresc cu creativitatea aici.

@cameliaj - am inteles curiozitatea dv. Eu insa speram sa fi descoperit dv. vreun motiv de nesuparare, ca sa zic asa (caci de bucurie nu este cazul) pentru toata tevatura cu depusul la ONRC. Personal, ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este ca nu mai pot trimite prin posta - deci trebuie sa fac coada si sa suport toanele celor de-acolo, care - in fapt - nu pot fi numite decat "registrarese".
Si - daca ma gandesc mai bine - cred ca nici MF nu va renunta la bilant.

Alte discuții în legătură

Bilant 2010 PREDA FLORINA CRISTIANA PREDA FLORINA CRISTIANA Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie unde se depune bilantul pentru 2009 la Administratia de sector sau la Registrul Comertului (vezi toată discuția)
Acoperire pierdere - bilant vicos999 vicos999 Buna ziua. la 31.12.2007 am pierdere contabila 35.579,31 lei, pierdere fiscala 34.779,31 lei. Doresc sa fac bilantul si sa fac decizia AGA de acoperire a ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant la 31.12.2009 doinaionescu doinaionescu unde se depune bilantul la 31.12.2009, direct Oficiul reg comertului, sau si Ad financiara de sector (vezi toată discuția)