avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incadrare intr-un grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incadrare intr-un grad de handicap

Buna ziua. Ma numesc Teodora si am 24 ani. M-am nascut fara cea mai mare parte din mana stanga, iar diagnosticul pus de doctori a fost de "agenezie brat si antebrat mana stanga cu tulburari accentuate de gestualitate". Pana sa implinesc 18 ani am fost incadrata la gradul II de handicap. in 2003, cand am devenit adult, Comisia de Expertiza a Persoanelor cu Handicap Calarasi m-a incadrat in gradul III de handicap intrucat aveam o proteza estetica la bratul stang, desi aceasta o aveam inca de la varsta de 16 ani. Stiu ca perioada de depunere a unei contestatii a fost depasita de mult, dar as vrea sa stiu daca mai exista vreo cale sa fiu reexaminata, macar sa aflu daca am fost corect incadrata la gradul de handicap. Mentionez ca acum stau in Bucuresti-sector 1, cu viza de flotant.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 19:43, 21 Februarie 2010
In temeiul Legii nr.448/2006 republicata privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap art.59 lit.a):
ART. 59
Persoanele cu handicap au urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte, din oficiu sau la solicitare, pentru evaluare si reevaluare, la comisiile cu competenta în domeniu;
Prin urmare, va puteti prezenta la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti sector 1, pentru a fi reevaluata.
Pentru mai multe informatii accesati:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala + pensie/indemnizatie de invaliditate? se poate? viorel.cucu2000 viorel.cucu2000 Tatal meu are 61 ani si de doi ani este pensionat cu pensie permanenta pentru boala (TBC). Stagiul de cotizare la CAS este de 29 de ani. De curand a avut un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea categoriei de handicap marcusromania01 marcusromania01 Am transplant de ficat .Am handicap gradul II accentuat ,este posibil sa se schimbe aceasta incadrare de handicap ? in ce conditii se poate intampla aceasta ? (vezi toată discuția)
Incetarea dreptului la asistenta sociala nicutamas nicutamas In data de 11 martie 2012 la orele 19:33,am pus o intrebare in Forum,la care nu am primit raspuns.Va rog a ma lamuri in problema ridicata(daca se poate),mai ... (vezi toată discuția)