avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

indemnizatie crestere copil

Am lucrat pana in ian 2010, acum vreau sa-mi platesc individual contributiile CAS,CASS. Pana ma reangajez pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului,sau imi trebuie neaparat si un venit impozabil. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:06, 26 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc de raspuns, dar eu am vrut sa stiu daca aceasta indemnizatie se da la mama numai cu conditia daca esti angajat??? Deci eu daca platesc cas-ul printr-un contract de asigurat imi merge doar vechimea ???
Conform OUG 148/2005 ar trebui ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa realizati timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Daca beneficiati de somaj aceasta perioada se ia in calculul celor 12 luni.
Nu se poate prin contract de asigurare sa beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului.
Intrebare: Este o lege care obliga angajatorul sa primeasca inapoi angajatul care a fost in concediu de ingrijire copil??
Mentionez ca - respectiva nu are abateri la locul de munca;
- a fost anuntata ca postul ia fost desfiintat.
Deci o poate primi inapoi pe alt post?
OUG 96/2003 art.21 alin.1 dar, dispozitiile nu se aplica în cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, în conditiile legii.

In cadrul procesului de concediere ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, angajatorul are obligatia oferirii altor posturi vacante salariatilor ale caror posturi sunt supuse restructurarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului persoanei aflate in crestere de copil ENGFULL ENGFULL situatia economica actuala determina numeroase miscari pe piata muncii.... ce se intampla in cazul in care in urma restructurarii se impune ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic 2ani xan xan Buna seara! Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)