buna ziua, vreau sa va cer si eu sfatul daca se poate. sunt pusa in fata semnarii unui contract aditional la contractul de munca, in care se specifica cateva clauze:
1. timp de 2 ani sa nu plec de la firma. in caz ca plec sa le dau inapoi toate drepturile salariale dobandite in ultimele 3 luni de la data incetarii contractului.
2. daca plec trebuie sa ii instiintez cu 3 luni inainte
3. timp de 2 ani dupa incetarea contractului de munca nu ma pot angaja/colabora sau orice altceva cu o firma concurenta direct sau indirect si nu ma pot angaja la unul din portofoliul lor de clienti.
vreau si eu sa va intreb, sunt legale clauzele? eu stiam ca daca semnez punctul 3, pe per de neconcurenta firma trebuie sa imi dea o indemnizatie lunara.
va rog lamuriti-ma si pe mine.
multumesc frumos
sunt legale si, da, trebuie sa te plateasca in plus pentru neconcurenta. dar aceste clauze exista pe multe contracte insa nu sunt respectate de angajatori. de cele mai multe ori daca este incalcata clauza de confidentialitate esti dat afara cel mult, iar de plecat la clientii lor stiu cazuri si persoanele respective nu au fost ingradite cu nimic. insa contractul de munca pe care-l semnezi poate fi pus in fata ta din moment ce ai acceptat. asadar, singura modificare pe care trebuie sa o faca ei este acordarea acelei sume de bani pentru neconcurenta si in rest e ok. acum ramane sa vezi daca vrei sa accepti conditiile