avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar intalnire client la sediul altui barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar intalnire client la sediul altui barou

Un avocat stagiar din baroul X s-a intalnit cu un client la sediul baroului din C.
Stagiarul are aprobarea cabinetului din care face parte si exista contract cu clientul respectiv.
Nefiind din localitatea C a invitat clientul pentru discutii in incaperea special destinata cuplului avocat-client de la sediul baroului C.
Baroul C este construit relativ recent, este modern si are o incapere special destinata acestui scop chiar la intrarea in sediu.
Problema este ca inca de la intrarea in incaperea respectiva a fost "luat in primire " de catre o avocata care a contestat calitatea de avocat a stagiarului.
Dupa ce stagiarul s-a legitimat a fost invitat sa paraseasca sediul baroului C deoarece el este inscris in baroul X.
Dupa lungi si neplacute discutii stagiarul din alt barou a putut discuta cu clientul sau la una dintre mesele din incaperea respectiva.
Mentionez ca sala era aproape goala si ca nu se punea problema supraaglomerarii.
Intrebare: Un avocat stagiar/ definitiv se poate intalni cu un client la sediul unui alt barou?
(Va rog sa motivati eventualele raspunsuri cu trimitere la norma legala.)
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 12:50, 2 Martie 2010
Nu exista norma legala nici pentru a interzice si nici pentru a permite unui avocat sa se intalneasca cu un client la sediul unui alt barou decat acela din care face parte iar atitudinea colegei mi se pare ... hmmm ... nejustificata cred ca este eufemismul cel mai la indemana.
Decanii ambelor barouri trebuiau sesizati cu privire la acest neplacut eveniment cauzat probabil de frustrarile profesionale ale colegei. Cand nu mai ai loc de un tanar abia intrat in profesie si in loc de un zambet si eventual un ajutor amical incerci sa-i pui bete in roate e grav, foarte grav. Qvo vadis?
Daca ambele barouri fac parte din aceeasi uniune atunci problema ar cam trebui sesizata si conducerii uniunii din care fac parte. Banuiesc ca este vorba despre UNBR. Potrivit codului deotologic al avocatilor din UE par 2.4. Respectarea deontologiei altor barouri - Atunci când îndeplineşte o activitate transfrontalieră, avocatul poate fi obligat sa respecte regulile deontologice ale Statului Membru gazdă. Avocatul are datoria de a se informa asupra normelor deontologice pe care trebuie să le respecte în exercitarea acestei activităţi specifice. Organizaţiile membre ale CCBE sunt obligate să depună codurile lor deontologice la Secretariatul CCBE, pentru ca orice avocat să-şi poată procura o copie de la respectivul secretariat. Firesc ca aceasta norma se aplica relatiilor intracomunitare. Potrivit normelor interne statutul Art. 23 (1)Toate formele de exercitare a profesiei de avocat sunt supuse următoarelor principii: a)patrimoniul comun este afectat exclusiv activităţii profesionale;
Banuiesc ca sediul si acea sala facea parte din patrimoniul comun afectat acestui scop dar .... :D
din ce in ce ne comportam ca intr-un stat federal....
Fie ca ne place sau nu santem intr-o federatie (comunitate) si ca atare obiceiurile incep treptat sa se schimbe :D
Plin de dezgust sa fiu intamplandu-mi-se mie asa ceva si nu cred ca as putea formula o plangere impotriva respectivei.
Plangere...da...incalca probabil principiul conform caruia profesia se practica in spirit de colegialitate s.a.m.d.
Ce rezultat implica procedura? Cel mai probabil drumuri la baroul respectiv, in mare parte.
Ce obtinem? Cel mai probabil nimic
Ce invatam? Fiecare padure are uscaciunile ei, iar si iar si iar si iar....(cu ecou)

Cred ca in functie de gradul de irascibilitate as fi mers si catre plangere plus sancionare cf. codul muncii pentru personalul baroului care i-a sustinut ineptia...:">

Alte discuții în legătură

Transferul in alt barou anca0304 anca0304 Buna Ziua! Am o mare rugaminte. Poate cineva sa imi spuna daca promovand examenul de admitere in Baroul Bucuresti, pot sa ma inscriu ca avocat stagiar in ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva avocatului alina_z alina_z Buna ziua Ma poate sfatui cineva cum trebuie abordata speta urmatoare: In cazul in care am avut un avocat care trebuia sa ne reprezinte drepturile intr-un ... (vezi toată discuția)
De ce stagiarii din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional? cristian_ice77 cristian_ice77 de ce stagiari din baroul constitutional nu pot beneficia de acelasi avantaje ca cei din baroul traditional (vezi toată discuția)