avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
de acord , dar sa se stabileasca clar competentele
vidiva a scris:

Eu nu sunt de acord !
vidiva a scris:

Cu ce sunteti de acord si despre ce competente e vorba? Fiti mai explicita.
Nu inteleg de ce sare toata lumea de gatul CECCAR-ului???
E normal ca fiind stat UE sa se tinda spre reglementarea clara a unei profesii, cum este cea contabila, in toate statele civilizate exista o organizatie similara CECCAR ului de la noi, vezi ACCA care exista in Marea Britanie si are o vechime de 170 de ani. Organizatiile acestea profesionale nu s-au nascut nici sa ingradeasca dreptul la munca a nimanui si nici pt. a monopoliza piata, ci pt. a apara interesele profesionistilor care fac parte din ea, contra anumitor cotizatii si taxe anuale, lucru bun deoarece in acele state unde exista vechime si unde lumea are o alta mentalitate, iar profesia contabila este mult mai pretuita si mult mai apreciata decat la noi, iar tarifele sunt pe limita raspunderii si profesionalismului.(iar la fel daca iti bati joc de clienti te-ai ras si numai profesezi veci pururi)
Nu tin partea nimanui, am lucrat si in mediul bugetar si am curatat dupa a "tanti" contabila cu vechime de vreo 30 de ani in ale meseriei, m-am chinuit vreo 12 luni sa ajung ca sa imi dea stanga cu dreapta, la fel am fost si director economic si am preluat dupa o alta "tanti" expert contabil cu vechime si si cadru universitar la fel am curatat dupa ea si din pacate nu am reusit sa imi dea stanga cu dreapta ... asa ca dragi colegi intr-ale meseriei adevarul si dreptatea nu sunt absolute.
Imi pare rau ca s-au invrajbit unii contra altora, dar eu tot sunt mandra de profesia mea si o fac cu drag si suflet, si nu toti cei care intra la CECCAR au copiat sau au avut pile, pt. ca nu toti vor sa isi fure singuri caciula...si meseria.
O problema este de asemenea ca practica de a avea mai multe contracte de munca, care uneori chiar depasesc limita de ore care se pot lucra in mod legal, a scazut tarifele profesiei, indiferent ca suntem membrii CECCAR sau nu si a indus o anumita atitudine de asa zis "dispret" fata de profesia noastra.
Cu respect, atat pt cei pro cat si pt. cei contra,
Andreea Voicila
ACCA este alta gasca in alta traista si nu poate fi comparata cu CECCAR .

In timp ce ACCA este o organizatie internationala , care nu isi aroga si nici nu vrea sa monopolizeze profesia contabila , CECCAR este mosia lui nea Tomita , si mai mult decat atat , este infiintata in mod ilegal , fiind rodul unei inovatii legislative .

ACCA nu militeaza impotriva contabililor care se angajeaza cu timp partial , iar seful ACCA nu scrie carti ca sa isi sporeasca veniturile , obligandu-i pe membrii ACCA sa le cumpere .

ACCA a fost creata in 1904 prin asocierea liber consimtita a opt persoane , cu scopul de a oferi un acces mai deschis la profesia contabila decât era posibil în acel moment , în principal prin institutele de experţi contabili din Anglia si Țara Galilor (ICAEW) si Scoţia (ICAS).

Daca esti membru ACCA esti si expert contabil , si auditor , si consultant fiscal si evaluator .

Ca sa devii membru ACCA nu trebuie neaparat sa fi licentiat , deoarece ai la dispozitie 10 ani sa obtii toate certificarile necesare .

Examenele ACCA se desfasoara de 2 ori pe an , si dai examen la ce materie vrei , plus ca ai garantia ca toti ceilalti membrii ACCA se si pricep ,si nu au devenit membrii ACCA dupa ce s-a facut apelul bocancilor .

ACCA nu vinde manuale , percepe niste cotizatii mititele , are o reputatie solida si percepe expertii contabili CECCAR ca avand acelasi nivel profesional cu economistii licentiati sau chiar avocatii licentiati .

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Firma cenzorat asociatii proprietari Neiyre Neiyre O firma care are autorizatie pentru activitatea de administrare imobile are dreptul sa presteze si activitati de cenzorat pentru asociatii de proprietari? La ... (vezi toată discuția)